Blockchain Stories
Waarom Solana moeite heeft om zijn stijgingen in H2 2024
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Waarom Solana moeite heeft om zijn stijgingen in H2 2024

Start met โ‚ฌ10 gratis Solana bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Heeft het Solana ecosysteem iets te maken met het feit dat SOL moeite heeft om weer boven de $200 te komen?ย 

De cryptocurrency toonde in de eerste helft van 2024 een sterke vraag, waardoor het na elke dip snel kon herstellen. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de recente prestaties van SOL.

In de afgelopen drie maanden waren de herstelbewegingen van SOL zwakker en dit lijkt samen te hangen met enkele waarnemingen rondom het Solana netwerk. Zo toont de groei van de marktkapitalisatie van Solana dit jaar een interessante correlatie met de prijsontwikkeling.

Stabiliteit en marktkapitalisatie

De marktkapitalisatie van Solanaโ€™s stablecoins steeg kortstondig boven de $4 miljard in de laatste week van augustus, maar heeft sindsdien te maken gehad met aanzienlijke uitstroom en is nu gedaald tot $3,7 miljard. 

image
Bron: DeFilLama

De laatste keer dat een dergelijke daling werd gezien, was tussen half april en de laatste week van juni.

In dezelfde periode had SOL moeite om terug te stijgen naar $200. Ook hebben de recente bullish pogingen een zwak stijgend momentum laten zien.

Verminderde netwerkactiviteit op Solana?

De marktkapitalisatie van Solana’s stablecoins groeide fors op momenten dat de markt een sterke vraag kende. 

Voor Solana werd deze groei voornamelijk gedreven door de sterke vraag naar memecoins in Q1 2024. We zien nu echter dat de hype rond memecoins sinds juni is afgenomen.

De vertraging in de netwerkactiviteit is nauwkeuriger te zien aan de hand van netwerk vergoedingen. De vergoedingen van Solana bereikten hun hoogtepunt in maart, wat samenviel met een periode van hoge netwerkvraag en gebruik.

image
Bron: DeFilLama

De netwerk vergoedingen waren ook gebaseerd op SOLโ€™s waarde, die fluctueerde afhankelijk van de marktvraag. Dit betekent dat het mogelijk geen volledig nauwkeurige beoordeling van de netwerkprestaties biedt. De marktkapitalisatie van Solanaโ€™s stable coins sluit beter aan bij de on chain transacties.

De stijging in transacties piekte in april, gevolgd door een dip en een hogere piek in juli. Sindsdien zijn de transacties afgenomen, wat de afnemende netwerkactiviteit weerspiegelt.

Afkoelende vraag naar Solana

Op basis van deze bevindingen is het duidelijk dat de vraag naar het netwerk, vooral in de afgelopen drie maanden, is afgekoeld. 

Als gevolg hiervan is de organische vraag die de waarde van SOL ondersteunde niet meer zo sterk als in de eerste helft van het jaar. Dit zou de reden kunnen zijn waarom SOL niet zo krachtig lijkt terug te stuiteren als voorheen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin op $62.000, zal de koopdruk het verder omhoog duwen?

Timo Bruinsma

Sui moet de $1.81 weerstand snel doorbreken, anders gebeurd er dit

Timo Bruinsma

Kunnen retail handelaren van Uniswap de prijs van UNI opnieuw redden?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu