Blockchain Stories
Kunnen retail handelaren van Uniswap de prijs van UNI opnieuw redden?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kunnen retail handelaren van Uniswap de prijs van UNI opnieuw redden?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Uniswap (Ticker: UNI) heeft een opmerkelijke stijging van bijna 1200% gezien in de netflow naar beurzen, wat wijst op toenemende activiteit op het platform. 

Dit heeft discussies aangewakkerd over de vraag of dit kan leiden tot een prijsstijging, vooral omdat actieve wallets ook met 12% zijn toegenomen. 

Toch zijn grote transacties met ruim 60% afgenomen, wat twijfels oproept over de interesse van institutionele beleggers.

Wat betekent de stijging van de netflow voor Uniswap?

De recente stijging in Uniswap’s netflow impliceert dat er meer geld naar de markt stroomt, mogelijk in een poging om te profiteren van de hoge volatiliteit van de prijsbewegingen. Dit duidt meestal op hogere handelsvolumes, aangezien retail handelaren actiever worden. 

Een sterke toename van activiteiten leidt vaak tot korte termijn volatiliteit in de prijs. In het geval van Uniswap kan dit betekenen dat er meer koop en verkoopdruk ontstaat, wat de weg zou kunnen vrijmaken voor een mogelijke prijsstijging van UNI op korte termijn.

image
Bron: IntoTheBlock

Stappen retail handelaren op dit moment in of juist niet?

Een stijging van 12% in actieve wallets wijst erop dat retail handelaren toenemend actief worden. Meer gebruikers die interactie hebben met het platform kan ook betekenen dat er meer vraag naar Uniswap ontstaat. 

Het is belangrijk op te merken dat retail handelaren vaak cruciaal zijn om het momentum gaande te houden, vooral wanneer de interesse van institutionele beleggers afneemt.

image
Bron: IntoTheBlock

Aan de andere kant wijst de ruim 60% daling in grote transacties op een aanzienlijke afname van activiteit onder whales. Dit suggereert dat grote investeerders aan de zijlijn staan en de marktdynamiek afwachten. Zonder de grote spelers kan het moeilijk worden voor een retail gedreven opleving om op lange termijn stand te houden.

image
Bron: IntoTheBlock

Zal Uniswap herstellen?

Het antwoord hangt waarschijnlijk af van hoe lang retail handelaren deze activiteit kunnen volhouden en de prijs naar boven kunnen duwen. Als de retailactiviteit blijft toenemen, kunnen we mogelijk een korte termijn prijsstijging zien. 

Zonder terugkeer van grote transactievolumes kan de prijs van UNI moeite hebben om dergelijke rally’s vol te houden. Retail handelaren kunnen UNI mogelijk op peil houden, maar blijvende interesse van institutionele spelers zal essentieel zijn voor enig herstel op lange termijn.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Sui moet de $1.81 weerstand snel doorbreken, anders gebeurd er dit

Timo Bruinsma

Analyse van Shiba Inu kansen na mislukte uitbraak

Timo Bruinsma

Solana prijsvoorspelling: Traders, let op deze niveaus!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu