Blockchain Stories
Bitcoin op $62.000, zal de koopdruk het verder omhoog duwen?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin op $62.000, zal de koopdruk het verder omhoog duwen?

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft de laatste tijd een positieve ontwikkeling doorgemaakt, waarbij BTC langzaam weer de $62.000 benadert.ย 

In feite is de koop druk voor de grootste crypto coin qua marktkapitalisatie ook toegenomen, wat de bull rally van de munt in de komende dagen kan ondersteunen.

Bitcoin beweegt weer richting $62.000

Hoewel de prijsvolatiliteit van Bitcoin de afgelopen dagen laag is gebleven, nadert hij stilletjes het weerstandsniveau van $62.000. Om precies te zijn, steeg de prijs van Bitcoin met 1,60% in de afgelopen 24 uur en werd op het moment van schrijven verhandeld op $61.990.

Ondertussen deelde Ali, een populaire crypto analist, een tweet met een interessante ontwikkeling. Volgens hem is de Taker buy/sell ratio van Bitcoin op OKX gestegen, wat wijst op een toename van agressieve aankopen. Dit is een teken van stijgend momentum!ย 

Daarom hebben we dieper gekeken naar het marktsentiment rondom BTC en hoe dit de prijs van de munt in de komende dagen of weken zou kunnen beรฏnvloeden.

Is BTC klaar voor een rally?

Onze analyse van de gegevens van CryptoQuant onthulde dat BTCโ€™s netto depositohouding op beurzen laag was in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Dit suggereert duidelijk dat de koop druk op de munt toeneemt.

De Korea Premium van Bitcoin laat ook zien dat investeerders in Korea overwegen de munt aan te schaffen. Wanneer de koopdruk stijgt, vergroot dit de kans op een prijsstijging.

image
Bron: CryptoQuant

Niet alles werkt in het voordeel van de grootste crypto qua martkapitalisatie. BTCโ€™s Coinbase Premium stond op het moment van schrijven rood. Dergelijke incidenten wijzen erop dat het koop gevoel relatief zwak is onder Amerikaanse investeerders.

We hebben vervolgens de dagelijkse grafiek van de munt bekeken om beter te begrijpen wat we kunnen verwachten. We ontdekten dat BTC op het punt staat zijn 20 daagse eenvoudige voortschrijdende gemiddelde (SMA) te testen. Een sprongetje boven dit niveau zou de munt kunnen helpen naar het weerstandsniveau van $65.000.

Zoals eerder gerapporteerd, had Bitcoin sterke support nabij $60.360. Een daling onder dit niveau zou nadelig kunnen zijn voor investeerders. Dit lijkt een reรซle mogelijkheid, aangezien een daling onder dit niveau de munt opnieuw naar zijn support op $54.000 zou kunnen duwen.

image
Bron: TradingView

Aan de andere kant, als BTC erin slaagt om naar zijn weerstand te koralen en daarboven te blijven, zou het niet verrassend zijn om te zien dat de munt zijn all-time high opnieuw test. In een utopische situatie zou Bitcoin zelfs een nieuwe ATH kunnen bereiken in de komende weken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Zorgt $259 miljoen aan Ethereum naar beurzen voor prijsdruk?

Timo Bruinsma

Waarom Solana moeite heeft om zijn stijgingen in H2 2024

Timo Bruinsma

Sui moet de $1.81 weerstand snel doorbreken, anders gebeurd er dit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu