Blockchain Stories
Snel herstel nodig voor Dogecoin naar $0,11, waarschuwt analist
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Snel herstel nodig voor Dogecoin naar $0,11, waarschuwt analist

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Dogecoin, de populaire memecoin, heeft onlangs een scherpe daling in waarde meegemaakt na een korte opleving naar $0,12. Deze volatiliteit op de markt trekt de aandacht van veel crypto geรฏnteresseerden en investeerders.

Prominente crypto analist Ali heeft nadrukkelijk gewezen op belangrijke niveaus waar de prijs snel naar terug moet keren om negatieve gevolgen te voorkomen.

Prijsvolatiliteit van Dogecoin: Een overzicht

De afgelopen week zag Dogecoin een waardedaling van 10,9%. Deze daling werd verder versterkt door een extra verlies van 2% in de afgelopen 24 uur, wat de huidige handelswaarde op ongeveer $0,10680 brengt. Als gevolg hiervan is de marktkapitalisatie gedaald van meer dan $17 miljard naar ongeveer $14,9 miljard.

Ook het 24 uurs handelsvolume is afgenomen, van $1,4 miljard naar iets meer dan $1 miljard. Deze cijfers zorgen voor onrust binnen de crypto gemeenschap, omdat investeerders zich zorgen maken over de marktvolatiliteit en de toekomstige prestaties van Dogecoin. Toch blijven sommige analisten optimistisch.

Zij wijzen op eerdere volatiliteit in de cryptomarkt die vaak leidde tot herstel en groei. Ze suggereren dat deze tegenslagen kansen kunnen bieden voor langetermijnbeleggers die geloven in de potentieel baanbrekende kracht van cryptocurrencies. Het is echter van groot belang om de markttrends nauwgezet te volgen en weloverwogen beslissingen te nemen.

Dogecoin koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Waarom Dogecoin $0,11 moet heroveren

Volgens analist Ali is het van cruciaal belang dat Dogecoin terugkeert naar de $0,11 prijsgrens. Op dit niveau hebben ongeveer 60.210 adressen zo’n 36,40 miljard DOGE tokens aangeschaft. Deze prijs dient als een soort trampoline; als Dogecoin er niet in slaagt boven deze waarde te blijven, kan de verkoopdruk toenemen en de “bounce back” kracht afnemen, wat kan leiden tot een verdere koersdaling.

Het handhaven van dit prijsniveau is essentieel om verdere verliezen te voorkomen en het vertrouwen van investeerders te waarborgen. Dit niveau fungeert als zowel een psychologische grens als een technisch ondersteuningspunt.

Indien Dogecoin boven deze waarde blijft, kan het niet alleen de huidige investeerders geruststellen, maar ook nieuwe kopers aantrekken die potentieel voordeel zien in de stabiliteit van de munt. De dynamiek van de markt kan echter snel veranderen, daarom is het belangrijk voor beleggers om markttrends te volgen en de onderliggende factoren die de prijs beรฏnvloeden te begrijpen, om hun strategische beslissingen te optimaliseren.

Visies van analisten op de toekomst van Dogecoin

Ondanks recente dalingen zien sommige analisten kans op herstel. Trader Tardigrade beschouwt de huidige prijsdaling als een mogelijke “retest” van de neerwaartse trendlijn, vergelijkbaar met een bergbeklimmer die even terugstapt om een veilig pad te controleren.

Technische analyse wijst op een mogelijke trendomkering naar een opwaartse beweging. De Relative Strength Index (RSI), die de kracht van recente prijsveranderingen meet, toont een lager dieptepunt terwijl DOGE een hoger dieptepunt behoudt. Dit kan duiden op een mogelijke positieve omslag.

De toekomst van Dogecoin blijft onvoorspelbaar, maar toegang tot duidelijke informatie is cruciaal voor het nemen van weloverwogen investeringsbeslissingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Aptos presteert beter dan Solana tijdens marktterugval: Ontdek waarom

Julian Smits

85% van Worldcoin holders lijdt verlies, wat zeggen metrics?

Timo Bruinsma

DEGEN crypto op $0.007 support: wat volgt er op korte termijn?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu