Blockchain Stories
Ripple prijsvoorspelling: Is een rebound van 12% mogelijk?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Ripple prijsvoorspelling: Is een rebound van 12% mogelijk?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ripple (Ticker: XRP) heeft de afgelopen week een flinke prijscorrectie ondergaan. De token stond op het punt de lokale weerstand rond $0,624 te doorbreken, en op zondag 29 september lukte het bullish sentiment dit te bereiken. Sindsdien is XRP echter met 20% gedaald.

De Bitwise XRP exchange traded product (ETP) applicatie zorgde voor veel activiteit op sociale media, maar de stijging in whale-transacties begon toen Bitcoin (Ticker: BTC) werd afgewezen rond de $66.500 weerstand.

De vraag is nu of het bullish sentiment de support zone rond $0,50 kan verdedigen in een markt met afnemend sentiment. Dit zou mogelijk zijn, vooral als BTC zijn verliezen weet te beperken.

Een grote afwijzing voor het bullish sentiment

De bijna 20% daling in de prijs vond plaats binnen vier dagen, waarmee de trend van een bearish eerste week van de maand werd voortgezet, een patroon dat sinds juli zichtbaar is. In juni begon de tweede week van de maand met bearish trends die twee weken aanhielden.

image
Bron: TradingView

Het bullish sentiment hoopt dat ze de situatie kunnen redden. Vooral swing traders zullen dit zien als een koopkans. Zowel de OBV als de prijs bevinden zich op belangrijke support niveaus en BTC lijkt zijn dalende momentum te hebben gestopt rond de $60.000.

De Awesome Oscillator staat momenteel op nul, wat aangeeft dat het stijgende momentum van de laatste week van september is geneutraliseerd. Het bullish sentiment hoopt nu op een forse toename in koopvolume tijdens een eventuele prijsstijging.

Uitbraakpoging zorgde voor storm van XRP verkopen

In september steeg de mean coin age, wat duidde op accumulatie van XRP. De afgelopen dagen is deze echter drastisch gedaald, wat wijst op intense verkoopdruk. De 30 daagse MVRV is ook gezakt naar bijna -10%.

image
Bron: Santiment

Dit betekent dat holders op korte termijn gemiddeld op een verlies van -10% zitten. Veel van deze kopers kochten rond het $0,57 tot $0,58 niveau.

Dit geeft aan dat bij een toekomstige stijgende beweging het $0,585 niveau, dat ook een belangrijk langetermijn middenbereik is, waarschijnlijk een sterk obstakel zal vormen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Cardano’s recente uitbraak geanalyseerd: Is $0,380 de volgende stap?

Timo Bruinsma

CryptoPunk NFT verkocht voor $56 miljoen

Timo Bruinsma

Fantom mikt op $0.625 terwijl momentum toeneemt

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu