Blockchain Stories
Long term holders van Bitcoin versterken aanbod
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Long term holders van Bitcoin versterken aanbod

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft recent een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt, waarbij long term holders (LTHs) hun aanbod flink hebben vergroot. Deze groep investeerders speelt een cruciale rol in de stabiliteit van de cryptomarkt. Maar wat betekent deze trend precies voor de markt en waarom is het belangrijk?

Wat zijn long term holders?

Long term holders zijn investeerders die hun Bitcoin voor langere tijd vasthouden, doorgaans meer dan 155 dagen. In tegenstelling tot short term holders (STHs), die snel reageren op marktschommelingen, kiezen LTHs ervoor om hun bezit te behouden, ongeacht korte termijn bewegingen.

In de afgelopen maand is de netto positie van LTHs met 959.000 BTC gestegen. Dit wijst erop dat veel munten die eerder in omloop waren, nu een vaste plek hebben gevonden in de portefeuilles van deze investeerders.

Waarom is deze trend betekenisvol?

De stijging in het aantal long term holders is een positief teken voor de markt. Het toont aan dat investeerders vertrouwen hebben in de lange termijn waarde van Bitcoin, ondanks de soms onrustige marktomstandigheden. Deze groep investeerders kiest ervoor hun activa vast te houden, zelfs als de markt volatiel is en de prijzen schommelen.

Dit getuigt van een sterke overtuiging in de toekomstige groei en stabiliteit van Bitcoin. Het kan worden vergeleken met het kopen van een huis; het is een investering voor de lange termijn met als doel toekomstige stabiliteit en waardevermeerdering.

Net zoals huizenbezitters hun eigendommen vasthouden in afwachting van waardeontwikkeling, hopen Bitcoin houders op een vergelijkbare manier dat hun geduld en vertrouwen in de markt uiteindelijk zullen worden beloond.

Bescherming tegen marktschommelingen

De LTH Net Position Change meting laat zien hoeveel Bitcoin er wordt toegevoegd aan de portefeuilles van long term holders. Een positieve verandering, zoals we recent hebben gezien, duidt op een toename in hun holdings. Dit is gunstig voor de marktresistentie omdat het ervoor zorgt dat een groot deel van de munten niet snel verkocht zal worden bij kleine prijsdalingen.

Deze ontwikkeling volgt op een periode eerder dit jaar waarin veel LTHs hun posities afbouwden toen Bitcoin recordhoogtes bereikte. Nu blijkt dat velen van hen opnieuw kiezen voor accumulatie, wat kan worden gezien als een stap richting meer stabiliteit.

De keuze van LTHs om hun Bitcoin vast te houden in plaats van snel te verkopen, kan worden vergeleken met spaarders die hun geld opzijzetten voor de toekomst, in plaats van daghandelaren die snelle winsten nastreven. Dit gedrag versterkt de markt en draagt bij aan de robuustheid van Bitcoin als een waardeopslagmiddel.

In het kort, de toename van long term holders en hun groeiende aandeel in de totale Bitcoinvoorraad is een bemoedigend teken voor de markt. Het illustreert een groter vertrouwen in Bitcoin’s waarde op de lange termijn en biedt bescherming tegen de onvermijdelijke ups en downs van de cryptomarkt.

Bitcoin koersgrafiek oktober2024
Bitcoin wordt momenteel verhandeld rond een koers van $61.000. Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Alles over de laatste daling rally cyclus van SOL

Timo Bruinsma

XRP krijgt te maken met uitdagingen door actieve whales en SEC beroep

Julian Smits

Actieve adressen Dogecoin stijgt met 71% in netwerkuitbreiding

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu