Blockchain Stories
Is BONK in gevaar voor een grote dip? Dit zeggen de waardes
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Is BONK in gevaar voor een grote dip? Dit zeggen de waardes

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De afgelopen maand hebben memecoins een grote stijging doorgemaakt. Bonk (Ticker: BONK) was geen uitzondering en zag een mooie stijging, met een toename van bijna 20%.ย 

De memecoin heeft de afgelopen week gematigde winsten geboekt en steeg met 5%. In de afgelopen 24 uur heeft BONK echter een marktcorrectie doorgemaakt.

Op het moment van schrijven werd BONK verhandeld op $0,00002036, wat een daling van 9,77% op de dagelijkse grafieken betekent. Bovendien is de handelsactiviteit afgenomen met 28% naar $460 miljoen, terwijl de marktkapitalisatie met 17,5% daalde tot $1,50 miljard.

Huidige marktsentiment

Volgens onze analyse probeerde BONK een uitbraak boven de $0,00002750, maar stuitte het op weerstand, wat leidde tot een prijsdaling.ย 

Dit prijsverloop duidt erop dat kopers niet sterk genoeg waren om de prijs boven dit niveau te tillen, terwijl verkopers het niveau verdedigden. Deze marktomstandigheden wijzen op een verschuiving van positief naar negatief marktsentiment. 

image
Bron: Market Prophit

Uit gegevens van Market Prophit bleek dat het huidige crowd sentiment negatief was op het moment van schrijven. Dit werd ondersteund door een crowds Z score van -1,50 en een Market Prophit Z score van -0,099. Ook de crowd sentiment en BUZZ scores zijn de afgelopen 24 uur sterk gedaald.

Wat geven de BONK grafieken aan?

Volgens onze analyse zouden de huidige marktomstandigheden kunnen wijzen op verdere dalingen voor BONK voordat een nieuwe stijgende trend wordt ingezet. 

image
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) van BONK is de afgelopen vijf dagen gedaald van een hoogtepunt van 75 naar 50 op het moment van schrijven. Dit geeft een afname van de koopactiviteiten aan, terwijl verkopers de markt beginnen te domineren. Meestal resulteert een hogere verkoopdruk in prijsdalingen.

image
Bron: Coinglass

Daarnaast zijn de liquidaties van BONK de afgelopen vier dagen sterk gestegen tot $2,20 miljoen, wat wijst op een sterke verschuiving in het marktsentiment. Dit duidt erop dat beleggers minder vertrouwen hebben in de vooruitzichten van de memecoin. 

image
Bron: Coinglass

Tot slot is het open interest voor BONK de afgelopen dag met 11% gedaald naar $10,60 miljoen. Dit suggereert dat beleggers hun posities sluiten en dat er geen nieuwe investeerders de markt betreden, wat duidt op een gebrek aan vertrouwen in de huidige richting.

image
Bron: Coinglass

Toekomstige vooruitzichten

Als het huidige negatieve sentiment aanhoudt en BONK onder de $0,00002000 sluit op een dagelijkse candlestick, zal de memecoin zijn volgende support niveaus vinden rond $0,00001861 en $0,00001705. Dit wijst op het risico van verdere prijsdalingen als de verkoopdruk blijft toenemen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Actieve adressen Dogecoin stijgt met 71% in netwerkuitbreiding

Michel Borggreve

Shiba Inu burn rate steeg 250%: 2,4 miljard SHIB verbrand in september

Michel Borggreve

Solana houdt vast aan cruciale ondersteuning: Komt de heropleving?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu