Blockchain Stories
CryptoPunk NFT verkocht voor $56 miljoen
Altcoin NFT Nieuws

CryptoPunk NFT verkocht voor $56 miljoen

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Op 4 oktober werd bekend dat CryptoPunk 1563 was verkocht voor 24.000 ETH, ter waarde van $56 miljoen.ย 

Deze recordbrekende transactie wekte al snel verdenkingen, zowel bij de community als achter de schermen, waardoor twijfels ontstonden over de echtheid van de transactie.

Slechts een promotiecampagne?

Ondanks de bevestiging op OpenSea en de vele berichten op sociale media, suggereren experts dat de verkoop waarschijnlijk onderdeel was van een marketingstunt voor een aankomende memecoin, in plaats van een echte aankoop.ย 

Als dit waar is, zou deze verkoop het vorige record voor een CryptoPunk ruimschoots overtreffen en het dubbele bedragen van de hoogste prijs die tijdens de NFT gekte in 2022 werd betaald.

De koper van Punk 1563 nam een flash loan van 24.000 ETH op via het AMM protocol Balancer om de aankoop te voltooien. Na de transactie keerde de verkoper de volledige 24.000 ETH onmiddellijk terug naar Balancer, wat een ongebruikelijke methode is voor de verkoop van een NFT.

Hoewel de NFT van eigenaar veranderde en het grote bedrag van 24.000 ETH tussen wallets werd overgemaakt, betaalde de koper slechts $54 aan gaskosten en contractuitvoering.

Crypto commentator 0xQuit suggereerde dat de torenhoge verkoopprijs van Punk 1563 waarschijnlijk deel uitmaakte van een promotiecampagne voor een nieuwe memecoin, gekoppeld aan een “Kamala Harris Punk.”ย 

Hij voegde eraan toe:ย 

De 24.000 ETH is waarschijnlijk een psyop om reclame te maken voor wat eigenlijk een presale is, waarbij de punk na 7 dagen wordt verkocht aan de hoogste bieder, met een minimum bod gelijk aan het bedrag dat in de presale is opgehaald.

Het nieuws rond CryptoPunk

Deze recente verkoop van CryptoPunk 1563 zorgde voor een verbluffende prijsstijging van 81.000% binnen enkele weken, wat meer vragen opriep dan antwoorden. Oorspronkelijk gekocht voor ongeveer $69.000 in september, heeft CryptoPunk 1563 geen zeldzame attributen en handelt het doorgaans rond de bodemprijs van de collectie.

Dit is niet de eerste keer dat iemand een flash loan heeft gebruikt om de schijnbare waarde van een CryptoPunk te verhogen. In 2021 vond er een verkoop plaats van $532 miljoen, waarbij velen de legitimiteit ervan in twijfel trokken. Larva Labs, de maker van CryptoPunks, en andere NFT platforms hebben dergelijke door flash loans aangedreven aankopen afgedaan als niet legitiem.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Ripple prijsvoorspelling: Is een rebound van 12% mogelijk?

Timo Bruinsma

Fantom mikt op $0.625 terwijl momentum toeneemt

Timo Bruinsma

Gaat Bitcoin opnieuw stijgen? MVRV ratio laat volgende koers zien

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu