Blockchain Stories
Alles over de laatste daling rally cyclus van SOL
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Alles over de laatste daling rally cyclus van SOL

Start met โ‚ฌ10 gratis Solana bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) heeft de laatste tijd weinig tekenen van herstel getoond, met slechts een stijging van iets meer dan 3% in de afgelopen maand.ย 

Op het moment van schrijven was SOL zelfs met 1,49% gedaald in de laatste 24 uur. Het heersende marktsentiment blijft dan ook bearish en handelaren lijken van plan om de prijs van SOL verder naar beneden te duwen.

Verdere daling verwacht voor SOL

De recente daling van SOL wordt in verband gebracht met de terugval vanuit de weerstandszone rond $160, onderdeel van een consolidatie patroon. Dit leidde tot een verdere prijsdaling op de grafieken.ย 

Op het moment van schrijven lijkt deze daling nog steeds aan de gang, waarbij SOL support zoekt op het niveau van $128. Dit niveau wordt gezien als een tijdelijk stabilisatie punt voordat de marktdynamiek de volgende beweging bepaalt.

image
Bron: TradingView

De verwachte daling naar dit support niveau van $128 wordt verder bevestigd door het marktsentiment en de Parabolic SAR (Stop and Reverse) indicator. Dit is een teken van voortzetting van de daling wanneer de prijs onder de stippen van de indicator blijft.

Daling als voorbode van een grote rally voor SOL

We ontdekten echter dat SOL mogelijk op weg is naar een grote rally, gebaseerd op zijn historische patronen. De huidige bewegingen van SOL weerspiegelen die van 2021, die voorafgingen aan zijn all time high. 

Dit patroon suggereert dat SOL zich momenteel in een accumulatiefase bevindt, vergelijkbaar met een fase uit het verleden.

Een accumulatiefase is een periode waarin handelaren geleidelijk hun SOL posities vergroten in afwachting van een rally. 

image
Bron: TradingView

Hiermee positioneren ze zich om te profiteren van potentiรซle prijsstijgingen. Als deze trend zich voortzet, is er een sterke kans dat SOL winsten kan behalen tot wel 182%, waarbij de prijs oploopt tot $360.

Afname van interesse drijft SOL prijsdaling en grote verliezen

Uit recente gegevens van Coinglass blijkt dat een merkbare afname van marktbelang verantwoordelijk is voor de recente prijsdaling van SOL.ย 

Dit wordt ondersteund door een scherpe daling in de open interest, wat een maatstaf is voor openstaande derivatencontracten en belangrijk is voor het beoordelen van het marktsentiment. De open interest daalde met 8% en werd op het moment van schrijven geschat op $2,2 miljard.

image
Bron: Coinglass

Daarnaast zijn handelaren die eerder anticipeerden op een prijsstijging van SOL gedwongen hun posities te sluiten, wat leidde tot liquidaties ter waarde van $10,88 miljoen. 

Deze ontwikkelingen suggereren dat de bearish krachten stevig in controle zijn. Deze zullen waarschijnlijk SOL naar het kritieke ondersteuningsniveau van $128,18 duwen op de grafieken.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Aave prijsverwachting 2024-2030: Bereikt AAVE $200 in Q4?

Julian Smits

Long term holders van Bitcoin versterken aanbod

Julian Smits

XRP krijgt te maken met uitdagingen door actieve whales en SEC beroep

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu