Blockchain Stories
Tron Network boekt recordomzet van $577 miljoen
Altcoin Nieuws TRON

Tron Network boekt recordomzet van $577 miljoen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Tron netwerk heeft in het derde kwartaal van dit jaar een recordomzet behaald van $577 miljoen. Daarmee overtreft het qua inkomsten concurrenten zoals Bitcoin en Ethereum. Volgens gegevens van Tronscan, die op 2 oktober werden gedeeld door Tron oprichter Justin Sun op X, kwam dit indrukwekkende bedrag voornamelijk voort uit staking (74%) en het verbranden van tokens (26%).

Tron laat grote rivalen achter zich

De sterke kwartaalprestaties van Tron zijn grotendeels te danken aan de toenemende activiteiten rondom stablecoins op het netwerk, evenals de recente opleving van de memecoin markt. Uit cijfers van Token Terminal blijkt dat Tron, qua totale kosten en inkomsten, grote rivalen zoals Bitcoin en Ethereum heeft ingehaald. In vergelijking verdiende Bitcoin in het derde kwartaal zo’n $56,3 miljoen, terwijl Ethereum ongeveer $256 miljoen binnenhaalde.

Het is echter belangrijk om op te merken dat blockchain netwerken op verschillende manieren inkomsten genereren. Deze kunnen afkomstig zijn van een complexe mix van transactiekosten, staking, beloningen en andere technische aspecten. Hierdoor is een directe vergelijking van inkomsten of kosten tussen verschillende blockchains niet altijd volledig representatief voor hun totale economische waarde.

Populair in landen met hoge inflatie

Daarnaast is Tron inmiddels, na Ethereum, het op één na grootste blockchain netwerk op het gebied van stablecoins. Volgens gegevens van DefiLlama vertegenwoordigt Tron bijna 35% van de totale marktkapitalisatie van stablecoins, die op dit moment ongeveer 172 miljard dollar bedraagt.

De populariteit van het Tron netwerk is met name groot in opkomende markten in Zuid-Amerika en Afrika. In deze regio’s, waar hoge inflatie en onzekerheid over de waarde van binnenlandse valuta veelvoorkomende problemen zijn, groeit de vraag naar stabielere activa zoals de stablecoin Tether (USDT), die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Op het Tron netwerk is Tether goed voor maar liefst 98,3% van alle stablecoin activiteiten en -stortingen.

Project SunPump

Een andere factor die bijdroeg aan de groei van Tron is de recente stap van Justin Sun naar de memecoin sector. Zijn nieuwe project, SunPump, droeg bescheiden bij aan de inkomsten van het netwerk. Dit ruilplatform voor memecoins, geïnspireerd door het op Solana gebaseerde platform pump.fun, genereerde binnen de eerste 11 dagen na lancering 1 miljoen dollar aan omzet. Sinds de lancering op 9 augustus heeft SunPump in totaal 5,4 miljoen dollar aan inkomsten opgeleverd.

Op 21 augustus behaalde Tron zijn hoogste dagelijkse omzet ooit, met meer dan 5,4 miljoen dollar in slechts 24 uur tijd. Dit record werd voornamelijk bereikt door de toevoeging van 1 miljard dollar aan nieuwe USDT stablecoins door Tether op 20 augustus, wat zorgde voor een aanzienlijke piek in de activiteit op het netwerk. Deze gegevens werden bevestigd door DefiLlama.

Kortom, het Tron netwerk heeft in het derde kwartaal van 2023 indrukwekkende resultaten neergezet, aangedreven door stablecoin activiteiten, staking inkomsten en de opkomst van de memecoin markt. Dit stelt het netwerk in staat om zich te blijven onderscheiden van concurrenten zoals Bitcoin en Ethereum. TRX wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $0.15.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Edward Snowden waarschuwt voor Solana’s gecentraliseerde blockchain

Pieter de Haan

Kan Polkadot herstel naar nieuwe hoogtes stijgen?

Timo Bruinsma

Hoe zullen Israël en Iran de crypto markt beïnvloeden?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu