Blockchain Stories
85% van Worldcoin holders lijdt verlies, wat zeggen metrics?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

85% van Worldcoin holders lijdt verlies, wat zeggen metrics?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De prijs van Worldcoin (Ticker: WLD) bleef op donderdag 3 oktober onder druk staan, terwijl het de prestaties van Bitcoin (Ticker: BTC) en andere altcoins volgde.ย 

Op het moment van schrijven handelde WLD op $1,594, wat een stijging van 0,34% in 24 uur weerspiegelt. De afgelopen zeven dagen is Worldcoin met 25% gedaald.

Prijsdaling ondanks OpenAI financiering

De recente prijsdaling van Worldcoin komt ondanks het nieuws dat OpenAI $6,60 miljard aan nieuwe financiering heeft opgehaald, met een waardering van $155 miljard.ย 

WLD reageert vaak op ontwikkelingen rond OpenAI, aangezien het project wordt ondersteund door OpenAIโ€™s CEO Sam Altman. Toch heeft Worldcoin niet gereageerd op dit nieuws en is in plaats daarvan naar een wekelijkse diepte gezakt, terwijl beren hun grip op de prijs versterken.

Korte termijn trend van Worldcoin keert bearish

Worldcoin is onder de 50 daagse Simple Moving Average (SMA) gedaald op de dagelijkse grafiek, wat bevestigt dat de korte termijn trend nu bearish is. 

image
Bron: TradingView

Deze daling vond plaats nadat de munt er niet in slaagde een cruciaal support niveau van $1,60 te verdedigen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) lijn bevestigt deze bearish hypothese, omdat deze onder de signaallijn is gekruist. Tegelijkertijd zijn de MACD histogrambalken negatief, wat suggereert dat de dalende druk toeneemt. 

Als deze daling geen kopers aantrekt en WLD blijft dalen, dan liggen de volgende supportniveaus op het 1,619 Fibonacci niveau ($1,150).

Als de bredere markt herstelt en WLD stijgt, is het volgende waarschijnlijke weerstandsniveau $1,60, wat het korte termijn momentum weer bullish zou kunnen maken. Een ander belangrijk weerstandsniveau ligt ook op het 0,619 Fibonacci niveau ($1,79).

85% van Worldcoin wallets in verlies

Gegevens van IntoTheBlock laten zien dat de recente prijsdaling een toename heeft veroorzaakt van het aantal Worldcoin wallets dat verlies lijdt. In de afgelopen zeven dagen is het aantal WLD adressen “In The Money” (in winst) gestegen van 19.300 wallets, wat neerkomt op 69% van de holders, naar 24.100 adressen, wat gelijkstaat aan 85% van de holders. 

image
Bron: IntoTheBlock

Aan de andere kant is het aantal wallets in winst aanzienlijk gedaald van 24% naar 6%. Naarmate meer handelaren verlies lijden, kunnen zij ervoor kiezen te verkopen om hun risico te beperken. Als dit gebeurt, zal de dalende druk op Worldcoin toenemen.

Derivaten gegevens versterken bearish vooruitzichten

De derivatenmarkt versterkt de bearish vooruitzichten voor Worldcoin. Volgens Coinglass is de open interest in de afgelopen 24 uur met bijna 10% gedaald, wat suggereert dat handelaren hun posities sluiten. 

image
Bron: Coinglass

Deze bearish visie zou zijn veroorzaakt door een instroom van liquidaties. Op het moment van schrijven bedroegen de WLD liquidaties $2,47 miljoen, waarvan $2,16 miljoen long liquidaties waren. 

De long/short ratio stond op dat moment op 0,926, wat een relatief neutrale markt aangeeft. De gegevens laten zien dat er iets meer shortposities waren dan longposities, wat erop wijst dat handelaren bearish zijn over de prijsvooruitzichten van WLD.

Desalniettemin is Worldcoin niet de enige AI gerelateerde crypto die verlies lijdt. Op het moment van schrijven was de totale marktkapitalisatie voor AI cryptocurrencies met bijna 7% gedaald tot $25 miljard.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

DEGEN crypto op $0.007 support: wat volgt er op korte termijn?

Timo Bruinsma

Popcat breekt door de $1: Waarom een stijging van 25% mogelijk is

Timo Bruinsma

Staat Bitcoin verschuiving de volgende grote uitbraak om de hoek?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu