Blockchain Stories
Justin Sun verkoopt $21 miljoen aan EigenLayer na airdrop
Altcoin Nieuws

Justin Sun verkoopt $21 miljoen aan EigenLayer na airdrop

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 1 oktober werd bekend dat EigenLayer (EIGEN), een veelbesproken token in de cryptomarkt, zou worden genoteerd op grote crypto exchanges. Dit zorgde voor veel hype, vooral onder grote spelers in de markt, de zogenaamde “whales”, die klaar stonden om te profiteren van deze gebeurtenis.

Onder hen was ook Justin Sun, de oprichter van Tron en een bekende figuur in de cryptowereld. Volgens EmberCN ontving Sun op de avond van 1 oktober maar liefst 5,37 miljoen EIGEN tokens via zes verschillende adressen, met een geschatte waarde van $21,49 miljoen. Deze tokens waren afkomstig van een airdrop, een veelvoorkomend marketinginstrument in crypto om liquiditeit te creëren en interesse in een nieuwe token te genereren.

De verkoop begint snel na de notering

Op 2 oktober, slechts één dag na de notering van EIGEN op verschillende exchanges, bleek dat Justin Sun en zijn team hun volledige voorraad van 5,37 miljoen EIGEN tokens hebben verkocht. Ze hebben vandaag in totaal $21,66 miljoen USDT opgenomen van Binance, wat erop wijst dat alle EIGEN tokens voor een gemiddelde prijs van $4,03 per stuk zijn verkocht.

Dat is een mooie prijs, want de huidige EIGEN koers staat op $3,55.

Wat deze gebeurtenis zo opmerkelijk maakt, is de snelheid waarmee Sun en zijn team te werk gingen. Op de avond van 1 oktober, kort nadat Sun de EIGEN tokens had ontvangen, werden de tokens meteen overgeboekt naar het cryptoplatform HTX (voorheen Huobi).

Vanaf daar werden ze vrijwel direct doorgestuurd naar Binance, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, waar het snel werd omgezet in USDT. Het tijdstip van de verkoop viel samen met het moment waarop de handel in EIGEN tokens beschikbaar werd, waardoor Sun optimaal kon profiteren van de initiële vraag naar de token.

Justin Sun’s strategie

Deze verkoop laat zien hoe ervaren figuren zoals Justin Sun handelen in de snel veranderende wereld van cryptocurrency. Door meteen te verkopen zodra de handel op gang kwam, verzekerde Sun zich van een winstgevende transactie. In de cryptowereld, waar prijzen extreem volatiel kunnen zijn, kunnen tokens in waarde schommelen binnen minuten na de lancering. De vroege handel wordt vaak gedreven door speculatie, waarbij de vraag in eerste instantie hoog is en de prijzen snel stijgen. Slimme handelaren, zoals Sun, kunnen hiervan profiteren door hun tokens meteen te verkopen voordat de markt verzadigd raakt en de prijzen dalen.

Sun’s snelle verkoop van zijn EIGEN tokens suggereert een doordachte strategie die gebruik maakt van de tijdelijke hype rond de lancering van een nieuwe token. Dit soort tactieken zijn niet ongebruikelijk bij grote spelers in de markt, die dankzij hun grote hoeveelheden activa de mogelijkheid hebben om substantiële winsten te maken in een korte tijdspanne. Het handelen in airdrop tokens is voor veel whales een gebruikelijke manier om snelle winsten te boeken zonder zelf grote investeringen te hoeven doen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

SEC gaat in beroep tegen Ripple uitspraak: XRP prijs zakt

Michel Borggreve

Edward Snowden waarschuwt voor Solana’s gecentraliseerde blockchain

Pieter de Haan

Tron Network boekt recordomzet van $577 miljoen

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu