Blockchain Stories
Ethereum volgt 2016 patroon: Zal Q4 een prijsdaling veroorzaken?
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum volgt 2016 patroon: Zal Q4 een prijsdaling veroorzaken?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) blijft gemengde signalen geven nu het vierde kwartaal van het jaar begint. 

Historisch gezien heeft een bullish afsluiting van september vaak geleid tot positieve marktbewegingen, maar Ethereum lijkt een andere koers te varen. ETH sloot september in het groen af, wat nauw aansluit bij zijn patroon uit 2016. Dit kan duiden op een mogelijk verlies in het vierde kwartaal.

Als dit patroon aanhoudt, zou er een daling kunnen optreden, gevolgd door een herstel in het eerste kwartaal (Q1) van 2025. De prijsdynamiek van Ethereum blijft positief, met zijn historische prestaties die nauwlettend gevolgd moeten worden om te zien of het afwijkt van eerdere trends.

image
Bron: TradingView

Whales nemen winst en unstaken

Het huidige prijsverloop van Ethereum weerspiegelt zijn patroon uit 2016, wat wijst op een mogelijke bearish wending in Q4. Deze verwachting wordt versterkt door grote investeerders, ofwel “whales”, die hun ETH unstaken en winst nemen. 

Recentelijk unstakete een whale bijna 29.500 ETH en verplaatste deze naar Coinbase, met een winst van meer dan $2 miljoen. Dergelijke transacties duiden vaak op de verwachting van whales dat er een dalende beweging aankomt, wat de kans op verlies voor Ethereum vergroot. 

image
Bron: Onchain Lens

Deze acties vergroten de druk op de prijs van ETH, waarbij investeerders scherp letten op mogelijke dalingen.

ETH ETF uitstroom en marktbewegingen

Ethereum heeft ook te maken met uitstroom van zijn exchange traded funds (ETFs), wat bijdraagt aan een voorzichtige outlook. Sinds 3 september heeft de markt de grootste netto uitstroom gezien voor zowel Bitcoin (Ticker: BTC) als Ethereum ETF’s.

ETH ETF’s zagen een uitstroom van $48,5 miljoen, waarbij grote bedrijven zoals Grayscale en Fidelity aanzienlijke opnames registreerden. Hoewel sommige kleinere ETF’s instroom zagen, was dit onvoldoende om de bredere trend te compenseren. 

image
Bron: SpotOnChain

Dit suggereert dat institutionele beleggers zich mogelijk positioneren voor een potentiële prijsdaling van Ethereum in het vierde kwartaal, in lijn met het bredere marktsentiment.

Geopolitieke spanningen beïnvloeden prijzen

Het voortdurende conflict in het Midden-Oosten heeft ook invloed gehad op de bredere crypto markt, waaronder Ethereum. Zowel BTC als ETH hebben scherpe dalingen doorgemaakt, waarbij ETH onder de $2.500 zakte. In de afgelopen 24 uur werden 155.000 accounts geliquideerd, wat neerkomt op $530 miljoen, waarvan $450 miljoen afkomstig was van longposities. 

image
Bron: Coinglass

Deze liquidaties, met name in ETH, versterken de mogelijkheid dat Ethereum zijn patroon uit 2016 volgt met een negatieve Q4. De combinatie van whale gedrag, ETF uitstromen en geopolitieke spanningen suggereert dat Ethereum in het vierde kwartaal voor uitdagingen kan komen te staan.

Hoewel de prijs van ETH enige kracht heeft getoond, wijzen historische patronen en de huidige marktomstandigheden erop dat het mogelijk een daling zal doormaken, voordat het zich begin 2025 kan herstellen. 

Investeerders dienen voorzichtig te blijven en deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden, aangezien elke afwijking van het patroon zowel risico’s als kansen kan bieden voor ETH in de komende maanden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Edward Snowden waarschuwt voor Solana’s gecentraliseerde blockchain

Pieter de Haan

Tron Network boekt recordomzet van $577 miljoen

Michel Borggreve

Kan Polkadot herstel naar nieuwe hoogtes stijgen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu