Blockchain Stories
Uniswap Labs verdient $51 miljoen in half jaar met nieuw tariefschema
Cryptomarkt Update Nieuws

Uniswap Labs verdient $51 miljoen in half jaar met nieuw tariefschema

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Uniswap Labs heeft onlangs de resultaten gepresenteerd van hun nieuwe tariefstructuur, die vanaf april werd ingevoerd. De verhoogde kosten hebben geleid tot een positieve impact op de inkomsten van het platform. Over de afgelopen zes maanden heeft Uniswap Labs meer dan $51 miljoen verdiend dankzij een nieuw ingevoerde vergoeding van 0,25% voor directe swaps via de Uniswap interface. Dit bedrag wordt gereserveerd voor ondersteuning en de groei van het bedrijf.

Deze nieuwe vergoeding volgt op een eerdere, lagere vergoeding van 0,15%. Deze werd in het vierde kwartaal van 2023 ingevoerd en was alleen van toepassing op bepaalde handelsparen. Met die lagere vergoeding werd de jaarlijkse omzet geschat op zo’n $13 miljoen. De recente verhoging heeft niet alleen de inkomsten verhoogd, maar ook laten zien dat er een sterke vraag blijft naar het gebruik van Uniswap, ondanks de introductie van deze nieuwe kosten.

Dagelijkse inkomsten van $2 miljoen voor Uniswap protocol

Uniswap Labs blijft zich onderscheiden van het Uniswap Protocol, dat volledig gedecentraliseerd is. Desondanks blijft Uniswap Labs verantwoordelijk voor onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe protocollen, waaronder de aankomende V4-versie. De meeste inkomsten komen voort uit transacties op het Ethereum netwerk, ook al is het platform actief op 23 andere blockchains. Op Ethereum werden bijvoorbeeld op รฉรฉn dag meer dan $680 miljoen aan transacties uitgevoerd, terwijl het Base netwerk goed was voor $73 miljoen aan dagelijkse volumes, voornamelijk door kleinschalige transacties.

De kostenstructuur van het Uniswap protocol verschilt aanzienlijk van die van Uniswap Labs. De protocollaire kosten zorgen voor een dagelijkse instroom van maximaal $2 miljoen, maar soms worden er negatieve inkomsten gegenereerd door de handelskosten en incentives. Jaarlijks worden de kosten van het Uniswap protocol geschat op meer dan $375 miljoen, gebaseerd op een mix van geconcentreerde en reguliere liquiditeitspools. Momenteel beheert Uniswap een totale waarde van $4,83 miljard.

Vergoeding van 0,25% over alle swaps

Uniswap Labs heeft in zijn verschillende investeringsrondes in totaal $165 miljoen opgehaald, onder andere van Polychain Capital en Andreessen Horowitz. Deze financiering, samen met het nieuwe tariefmodel, biedt Uniswap Labs de mogelijkheid om verder te ontwikkelen en zich te positioneren als een duurzaam Web3-bedrijf. Hoewel het bedrijf overweegt om in de toekomst een vorm van winstdeling in te voeren, richt het zich nu op het bereiken van financiรซle duurzaamheid.

Uniswap Labs behoudt alle inkomsten uit de 0,25% vergoedingen, aangezien het momenteel geen winstdelingsprogramma heeft. Dit staat los van de inkomsten die worden gegenereerd door de liquiditeitsverschaffers, die afhankelijk van de pools vergoedingen ontvangen variรซrend van 0,05% tot 1%. Een mogelijke derde inkomstenbron voor Uniswap Labs is de ‘fee switch’, waarmee een deel van de inkomsten van liquiditeitsverschaffers wordt opgeslagen of herverdeeld.

Ondertussen toonde de UNI token veerkracht in september, met een huidige koersstijging naar $7,77, het hoogste niveau in een maand. Hoewel UNI nog niet in de buurt is van de all-time high van $42, geeft de recente marktactiviteit aan dat een verdere koersuitbraak mogelijk is.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

SUI stijgt 6%, BTC blijft hangen op $64K bij start Uptober

Julian Smits

EigenLayer (EIGEN) lanceert op grote exchanges: details

Julian Smits

BONK prijs onder druk: bears mikken op mogelijke 40% daling

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu