Blockchain Stories
Zakt de Bitcoin koers verder na recente correctie?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Zakt de Bitcoin koers verder na recente correctie?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency staat nooit stil. Het lijkt wel een achtbaan met al zijn pieken en dalen. Op dit moment bevindt Bitcoin zich weer in zo’n fase van schommelingen. De prijs van Bitcoin, die recentelijk nog boven de $66.000 uitkwam, begint nu zijn winst te corrigeren en zakt onder de $65.500.

Begrijp de correctie in de Bitcoin prijs

Na een indrukwekkende stijging tot $66.452, heeft Bitcoin een daling ingezet. Stel je de prijs van Bitcoin voor als een elastiek dat wordt uitgerekt. Wanneer het te ver is uitgerekt, zal het zichzelf weer samentrekken en stabiliseren. Dit is precies wat er nu gebeurt met Bitcoin. De correctie begon toen de prijs onder een kortetermijn bullish trendlijn brak die steun bood op $65.750.

Momenteel handelt Bitcoin onder het belangrijke niveau van $65.000 en de 100 hours Simple Moving Average. De bulls proberen nu de $64.500 zone te herpakken. Mocht er een nieuwe stijging komen, dan kan de prijs weerstand ondervinden bij de $65.250 en $65.500 niveaus.

Bitcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin wordt verhandeld op een koers van $64.000. Bron: Tradingview

Ondersteunings en weerstandsniveaus

Voor beleggers is het belangrijk om op de hoogte te zijn van ondersteunings en weerstandsniveaus. Deze niveaus zijn als de stations van de achtbaanrit. Ze geven aan waar de rit kan stoppen of omkeren. Voor Bitcoin ligt de eerste grote ondersteuning nu rond het $64.000 niveau. Mocht de prijs verder dalen, dan kan de volgende ondersteuning rond $63.500 liggen, en daaronder zelfs bij $62.650.

Aan de andere kant, als Bitcoin erin slaagt om boven de $65.500 uit te breken, kan de volgende weerstand rond de $66.500 liggen. Een doorbraak boven dit niveau zou kunnen leiden tot een nieuwe stijging richting $68.000.

Tips voor het begrijpen van prijscorrecties

Als beginnende crypto investeerder is het belangrijk om te weten hoe je prijscorrecties kunt analyseren. Hier zijn enkele tips:

  • Gebruik Grafieken: Grafieken helpen je om patronen te herkennen. Kijk naar de Simple Moving Averages en Fibonacci retracement niveaus.
  • Wees Geduldig: Prijscorrecties zijn normaal. Ze betekenen niet altijd dat er iets mis is. Soms zijn ze juist gezond voor de markt.
  • Blijf Geïnformeerd: Lees regelmatig updates over de markt. Dit helpt je om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Een positieve blik op de toekomst van Bitcoin

Ondanks de huidige correctie, blijft de toekomst van Bitcoin veelbelovend. Het is belangrijk om deze schommelingen in perspectief te zien. Net zoals de waarde van een huis kan stijgen en dalen, zo schommelt ook de prijs van Bitcoin.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Waarom WIF’s volgende rally afhangt van een sluiting boven $2,50

Timo Bruinsma

Render trotseert markttrends en stijgt met 14%

Timo Bruinsma

Inflatie, looneisen en vastgoed: Madelon Vos over de mondiale en lokale economie

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu