Blockchain Stories
Wat is de waarde van $100 in Shiba Inu vandaag?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Wat is de waarde van $100 in Shiba Inu vandaag?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen week veel aandacht getrokken dankzij een opmerkelijke prijsstijging van 27%. Maar wat heeft deze stijging veroorzaakt en wat betekent het voor vroege investeerders?

De opkomst Shiba Inu

Shiba Inu werd in augustus 2020 gelanceerd als concurrent van Dogecoin. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de top 15 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, met af en toe een plaats in de top 10. SHIB is gebouwd op het Ethereum netwerk en heeft zelfs een eigen gedecentraliseerde exchange genaamd ShibaSwap.

De recente stijging in waarde kan worden toegeschreven aan een hogere ‘burn rate’ en hints van de ontwikkelaars over toekomstige plannen. Een ‘burn rate’ kun je zien als een kaars die langzaam opbrandt; naarmate er minder SHIB tokens beschikbaar zijn, kan de waarde stijgen.

Daarnaast hebben recente aankondigingen, zoals de ontwikkeling van een nieuwe stablecoin genaamd SHI, de interesse in Shiba Inu verder aangewakkerd. De lead developer, Shytoshi Kusama, heeft optimistische signalen gedeeld, wat bijdraagt aan het positieve sentiment rond SHIB.

Winstgevende investering

De winsten voor vroege investeerders in Shiba Inu zijn indrukwekkend. Toen SHIB voor het eerst op de markt kwam, was de prijs slechts $0,00000000051 per token. Een investering van $100 op dat moment zou ongeveer 196 miljard tokens hebben opgeleverd. Met de huidige prijs van $0,0002027 zou die investering nu rond de $3.974.509,80 waard zijn.

Bij zijn hoogtepunt in oktober 2021 bereikte SHIB een prijs van $0,00008845. Als je toen had verkocht, zou je initiรซle investering van $100 maar liefst $17.343.137,25 waard zijn geweest. Zulke extreme winsten zijn zeldzaam in de cryptowereld, wat benadrukt waarom zelfs kleine investeringen aanzienlijk kunnen opleveren.

Shiba inu koersgrafiek
Shiba Inu wordt verhandeld op een koers van $0,0000186. Bron: TradingView

Toegankelijkheid en belangrijke platforms

Aanvankelijk was Shiba Inu alleen beschikbaar op gedecentraliseerde exchanges zoals Uniswap. Tegenwoordig is SHIB ook te vinden op grote platforms zoals Bitvavo, OKX en ByBit. Dit betekent dat het nu veel toegankelijker is voor een breder publiek, wat de liquiditeit en populariteit van de munt ten goede komt.

De recente ontwikkelingen en de noteringen op grote platforms hebben gezorgd voor een hernieuwde interesse in Shiba Inu. Met de lancering van nieuwe projecten zoals de stablecoin SHI en de voortdurende populariteit van meme coins, lijkt Shiba Inu klaar voor verdere groei.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Experts wegen in op gedurfde XRP voorspellingen naar $1.000

Julian Smits

Bitcoin streeft naar $75K met drie weken van winst

Julian Smits

Internet Computer (ICP) boekt succes met 10% stijging

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu