Blockchain Stories
PEPE bereikt cruciaal niveau met mogelijke trend omkering
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

PEPE bereikt cruciaal niveau met mogelijke trend omkering

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen twee weken hebben de crypto markten winsten geboekt, waarbij meme coins aan kop gaan met stijgingen. 

Een van die memecoins is Pepe (Ticker: PEPE), die een gestage stijgende trend heeft doorgemaakt.

Op het moment van schrijven handelt PEPE op $0,00001082, wat neerkomt op een stijging van 40% op maandbasis, met een uitbreiding van de bullish trend van 37% in de afgelopen week. 

Ondanks deze winsten staat de memecoin nog relatief laag ten opzichte van zijn recente piek van $0,0001313 en is het ongeveer 30% onder zijn hoogste punt ooit van $0,000016. 

Deze marktomstandigheden roepen de vraag op of de recente stijgende trend van PEPE stand zal houden of dat de memecoin een correctie zal ondergaan.

RSI van PEPE bereikt overbought niveaus

Volgens onze analyse bevindt PEPE zich in een sterk stijgende beweging, waarbij het bullish sentiment de markt domineert. De RSI heeft het overbought niveau van 76 bereikt, wat meestal duidt op een mogelijke omkering van de huidige trend.

image
Bron: TradingView

Een overbought conditie geeft vaak aan dat de stijgende kracht aan het afnemen is en dat er een prijscorrectie of een consolidatieperiode kan optreden. Hoewel dit op een mogelijke terugval kan wijzen, is het geen garantie voor een trendy omkering. 

Onze analyse laat zien dat PEPE zich in een sterke uptrend bevindt, waardoor een omkering op korte termijn onwaarschijnlijk lijkt.

Wat zeggen de andere indicatoren op PEPE’s grafieken?

Hoewel de RSI een mogelijke omkering suggereert, is het essentieel om naar andere fundamenten te kijken. Zo is de aangepaste prijs DAA divergentie van PEPE de afgelopen week positief gebleven. 

image
Bron: Santiment

Dit impliceert dat de actieve wallets toenemen, wat wijst op groeiende gebruikersactiviteit en interesse, zelfs als de prijs dit nog niet volledig weerspiegelt. Hierdoor wint PEPE aan adoptie en zou de prijs verder kunnen stijgen.

Daarnaast is de Funding Rate Aggregated by Exchange voor PEPE de afgelopen zeven dagen positief geweest. Dit betekent dat long positie holders betalen aan degenen met shortposities. 

image
Bron: Santiment

Het feit dat investeerders bereid zijn een premie te betalen om hun posities vast te houden, weerspiegelt hun vertrouwen in de toekomstige waarde van de memecoin.

Ten slotte weerspiegelt dit positieve marktsentiment zich in hogere liquidaties voor shortposities in vergelijking met longposities. Short positie holders hebben de afgelopen vier dagen te maken gehad met liquidaties.

image
Bron: Coinglass

Onze conclusie van onze analyse

Op basis van onze analyse, ondanks dat de RSI van PEPE het overboughtniveau heeft bereikt, blijft de stijgende trend sterk. 

Dit betekent dat de prijs nog een tijdje op dit niveau kan blijven voordat er een daling plaatsvindt. Als de huidige omstandigheden aanhouden, zal PEPE proberen het volgende weerstandsniveau van $0,0000118 te bereiken. Een eventuele correctie zou de memecoin terug kunnen brengen naar $0,000009847.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Japanse aankomende premier steunt crypto beleid 

Timo Bruinsma

Kan Solana de weerstand op $165 doorbreken? 

Timo Bruinsma

Team Shiba Inu hint met ‘uptober’ tweet op lancering Shibarium

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu