Blockchain Stories
Ethereum transactiekosten stijgen door NFT verkopen
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum transactiekosten stijgen door NFT verkopen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) transactiekosten zijn gedaald na de implementatie van zijn EIPs (Ethereum Improvement Proposals). 

In de afgelopen weken is er echter een lichte stijging in de kosten waargenomen. Dit komt door toenemende NFT verkopen en netwerkactiviteit.

Ethereum transactiekosten bereiken 3 maandelijkse piek

Volgens gegevens van IntoTheBlock hebben de transactiekosten op Ethereum onlangs een 3 maandelijkse piek bereikt. De totale wekelijkse kosten stegen tot $45 miljoen, het hoogste sinds juni 2024.

Een diepere analyse toont aan dat de dagelijkse kosten rond 22 september begonnen te stijgen, met volumes die oplopen van $4 miljoen tot bijna het dubbele, voordat ze vervolgens weer afnamen. 

Op het moment van schrijven waren de transactiekosten gestabiliseerd op rond de $3 miljoen. Etherscan gegevens laten zien dat ook de gemiddelde transactiekosten rond dezelfde tijd begonnen te stijgen.

image
Bron: IntoTheBlock

De gemiddelde kosten stegen van $4 op 22 september tot meer dan $7 op 24 september, voordat ze daalden naar ongeveer $2,80 op het moment van schrijven.

NFT markt op Ethereum wint momentum

De NFT markt op het Ethereum netwerk vertoont tekenen van hernieuwde activiteit. Gegevens van DuneAnalytics wijzen uit dat het NFT handelsvolume de afgelopen weken licht is gestegen, wat heeft bijgedragen aan de stijging van de transactiekosten. 

Onze analyse laat zien dat het dagelijkse NFT volume de afgelopen dagen consequent de $4 miljoen heeft overschreden.

image
Bron: DuneAnalytics

Bovendien meldt CryptoSlam dat Ethereum het hoogste NFT verkoopvolume had in de afgelopen zeven dagen. De gegevens toonden een verkoopvolume van $29,4 miljoen, wat een stijging van 30% is ten opzichte van vorige week.

Ethereum Transactievolume Blijft Stabiel

Ondanks de stijging in kosten en NFT activiteit, blijft het totale transactieverkeer op het Ethereum netwerk stabiel. Gegevens van DefiLlama laten zien dat er geen pieken zijn in het aantal transacties, behalve een lichte toename tot 1,20 miljoen op 27 september. 

De afgelopen weken bleef het aantal dagelijkse transacties constant rond de 1 miljoen.

Hoewel Ethereum recent een toename van transactiekosten heeft ervaren door de verhoogde NFT activiteit, blijft het totale netwerk transactievolume stabiel. 

Dit suggereert dat NFT verkopen de belangrijkste drijfveer zijn achter de huidige piek in transactiekosten.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Japanse aankomende premier steunt crypto beleid 

Timo Bruinsma

Kan Solana de weerstand op $165 doorbreken? 

Timo Bruinsma

Team Shiba Inu hint met ‘uptober’ tweet op lancering Shibarium

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu