Blockchain Stories
Ethena stijgt met 35%, zal het volgende doel $0,46 zijn?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Ethena stijgt met 35%, zal het volgende doel $0,46 zijn?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethena (Ticker: ENA), gelanceerd zes maanden geleden met een ICO prijs van $0,57, schoot in de eerste week omhoog naar $1,45. 

Sindsdien heeft de token te maken gehad met een bearish trend. Midden september doorbrak ENA zijn vorige afwijzing niveau en bereikte $0,412, wat neerkomt op een solide winst van 35% in slechts één week. 

Volgens onze analyse is het volgende doel voor ENA om de weerstand op $0,465 opnieuw te testen, op voorwaarde dat de stijgende trend wordt volgehouden.

Ethena introduceert nieuwe ontwikkelingen

Ethereal Exchange heeft voorgesteld om zijn DEX te integreren in Ethena’s hedge engine, wat enthousiasme veroorzaakte in de markt. Dit werd duidelijk door de 10% stijging in ENA in de afgelopen 24 uur. 

Als dit voorstel wordt goedgekeurd, zouden ENA holders 15% ontvangen van elk potentieel Ethereal governance token.

Kort gezegd zou deze integratie de Ethereal DEX in staat stellen om on chain spot en derivatenposities te beheren die de USDe ondersteunen, Ethena’s native stablecoin, die ook een rol zal spelen in toekomstige ontwikkelingen. 

image
Bron: IntoTheBlock

Interessant genoeg bevindt 85% van de ENA holders zich momenteel in een verliespositie. Dit suggereert dat de meerderheid van de investeerders hun posities aanhouden in afwachting van een koersherstel of belangrijke ontwikkelingen om hun waarde terug te winnen.

Hoewel de komende roadmap van Ethena de liquiditeit in het netwerk kan verbeteren, kan dit mogelijk niet voldoende zijn om een langdurige bullish rally te ontketenen.

Grote holders ondersteunen deze voorstellen

Sinds de bearish trend van Bitcoin eind augustus heeft Ethena een vergelijkbare terugval ervaren, grotendeels gedreven door grote houders die verkopen. Met name de whales, die 85% van deze verkopers uitmaken en ongeveer 13,5 miljard ENA bezitten, zijn consequent delen van hun bezittingen aan het verkopen.

image
Bron: IntoTheBlock

Toch is het opvallend dat de netto uitstroom van deze holders de afgelopen week dagelijks is toegenomen, met een piek van ongeveer 12 miljoen twee dagen geleden. Dit suggereert dat deze whales een belangrijke rol hebben gespeeld in de recente 35% stijging van ENA, waarbij zij begonnen met accumuleren toen Ethena zijn dieptepunt bereikte.

Hoewel dit een bullish teken is, kan er een retracement optreden als deze whales opnieuw beginnen te verkopen.

Voorzichtigheid geboden

In de afgelopen zeven dagen is speculatief handelen met Ethena vooral gedreven door traders die short gingen op ENA. Begin september zagen we ook een stijging in shorts, wat Ethena dwong steun te zoeken rond $0,20. 

image
Bron: Coinglass

Ondanks de toename van shorts kon dit echter geen pullback veroorzaken, omdat whale activiteit veel van de druk absorbeerde, wat leidde tot een short squeeze.

Als de markt capituleert vanwege een daling van BTC en whales het vertrouwen in toekomstige winsten verliezen, zou een opleving in shorts de rally kunnen ondermijnen, waardoor de recente aankondigingen minder impactvol worden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Worldcoin $3 sneller dan verwacht kan bereiken

Timo Bruinsma

Waarom Toncoin $6,50 kan bereiken in de komende dagen

Timo Bruinsma

Japanse aankomende premier steunt crypto beleid 

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu