Blockchain Stories
Dogecoin nader bekeken: Kan DOGE deze keer $1,60 bereiken?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin nader bekeken: Kan DOGE deze keer $1,60 bereiken?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (Ticker: DOGE) heeft sterke signalen afgegeven dat het uit zijn dalende wig patroon breekt, wat voor stijging zorgt onder investeerders. 

Met een prijs van $0,11937 en een daling van 4,83% in de afgelopen 24 uur, trekt DOGE de aandacht van handelaren. 

De grote vraag blijft of dit bullish momentum Dogecoin naar de langverwachte $1,60 kan brengen.

Stijging in actieve wallets en volume

Een van de meest veelbelovende signalen voor een mogelijke stijgende beweging van Dogecoin is de recente stijging van het aantal dagelijkse actieve wallets. 

In de afgelopen 24 uur sprong het aantal actieve wallets van 50.100 naar 52.200. Deze toename in netwerkactiviteit weerspiegelt een groeiende interesse en deelname van zowel particuliere als institutionele investeerders.

Deze stijging in actieve wallets wijst op een onderliggende vraag, die de prijs van Dogecoin verder zou kunnen doen stijgen. De verhoogde betrokkenheid op het netwerk geeft vertrouwen in de duurzaamheid van de huidige rally.

image
Bron: Santiment

Daarnaast is het handelsvolume van Dogecoin toegenomen, wat een extra bullish indicator biedt. In de afgelopen 24 uur steeg het volume tot $2,05 miljard, een toename van 0,30%. Het hogere volume duidt op groeiende liquiditeit en interesse in DOGE, wat doorgaans bijdraagt aan verdere prijsstijgingen. 

Als het volume blijft toenemen, kan dit de stijgende beweging van Dogecoin richting het doel van $1,60 verder ondersteunen.

image
Bron: Coinglass

Voorzichtigheid ondanks stijgend volume

Ondanks de sterke on-chain activiteit en het toenemende volume, is de open interest met 2,60% gedaald naar $725 miljoen. Deze daling suggereert dat sommige handelaren hun posities beginnen te verkleinen, waarschijnlijk om winsten veilig te stellen of zich in te dekken tegen mogelijke korte termijn volatiliteit.

Hoewel het momentum van Dogecoin sterk lijkt, introduceert deze daling in open interest een voorzichtig signaal.

image
Bron: Coinglass

Bullish bias blijft bestaan

Bovendien laten recente liquidatiedata een duidelijke bullish bias zien. De liquidaties van longposities bereikten $72.887.000, terwijl de short liquidaties slechts $18.918.000 bedroegen. 

Deze onevenwichtigheid geeft aan dat, hoewel sommige handelaren winst nemen, de meerderheid optimistisch blijft over verdere prijsstijgingen.

Zolang Dogecoin belangrijke steunniveaus behoudt, kan dit bullish sentiment de prijzen verder omhoog duwen.

image
Bron: Coinglass

Kortom, houdt het in de gaten

De uitbraak van Dogecoin lijkt veelbelovend met een stijging in actieve adressen, groeiend volume en gunstige liquidatiedata. 

Handelaren moeten echter de daling in open interest in de gaten houden om te beoordelen of dit momentum aanhoudt en DOGE naar $1,60 kan duwen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Worldcoin $3 sneller dan verwacht kan bereiken

Timo Bruinsma

Waarom Toncoin $6,50 kan bereiken in de komende dagen

Timo Bruinsma

Japanse aankomende premier steunt crypto beleid 

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu