Blockchain Stories
Bitcoin ETF instromen bereiken $495 miljoen
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF instromen bereiken $495 miljoen

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Na een periode van onzekerheid lijken spot Bitcoin (Ticker: BTC) exchange traded funds (ETF’s) weer momentum te krijgen, gekenmerkt door hoge instromen.

Bitcoin ETF update

Vanaf 27 september toonde de laatste gegevens van Farside Investors cumulatieve instromen van $495 miljoen in Bitcoin ETF’s. Tijdens het weekend van 28 en 29 september waren de markten gesloten. 

image
Bron: Farside Investors

Opvallend genoeg, terwijl BlackRockโ€™s iShares Bitcoin Trust (Ticker: IBIT) doorgaans de meeste instroom trekt, stond deze keer de ARK 21Shares Bitcoin ETF (Ticker: ARKB) in de schijnwerpers met een indrukwekkende $203 miljoen aan nieuwe investeringen. Fidelity’s FBTC volgde met $123 miljoen, en IBIT trok $111 miljoen aan. 

Andere ETF’s zagen ook instromen, waaronder Grayscale’s GBTC, die verrassend genoeg zijn gebruikelijke uitstroom omkeerde met een opmerkelijke instroom van $26 miljoen.

Bitcoinโ€™s koers prestatie

De constante instromen in Bitcoin ETF’s wijzen op een groeiende belangstelling van beleggers, aangezien Bitcoin erin is geslaagd zijn waarde te herstellen te midden van een bullish markttrend. 

Enkele dagen geleden had Bitcoin moeite om de $60.000 te doorbreken, maar op 27 september schoot het omhoog naar $65.000. Volgens onze BTC koers bedroeg de prijs van Bitcoin op 30 september $63.600, wat neerkomt op een lichte daling van 2,9% in de afgelopen 24 uur. 

Deze prijsschommeling benadrukt de volatiele aard van de crypto markt, zelfs nu de interesse in Bitcoin-beleggingsproducten blijft stijgen.

Wat betekent dit nog meer?

Naast het nieuws over ETF’s was er ook nieuws over de Bitcoin ETF markt, zoals benadrukt door Bitcoin Whale op X:ย 

Spot #Bitcoin ETF’s hebben deze week 17.009 $BTC gekocht.โ€

Ze merkten ook op dat BTC miners deze week slechts 2.250 extra Bitcoin hebben gecreรซerd en voegden daaraan toe: 

De vraag overstijgt het aanbod.

Voormalig Chinese minister van financiรซn tegen Bitcoin ETF?

Tijdens de toenemende interesse in cryptocurrency riep de voormalige Chinese minister van Financiรซn, Lou Jiwei, op tot een zorgvuldige beoordeling van cryptovooruitgangen tijdens het Tsinghua Wudaokou Chief Economists Forum in Peking in 2024. 

Hij waarschuwde voor de risico’s voor de financiรซle stabiliteit, waaronder volatiliteit en witwaspraktijken, en benadrukte de veranderende houding van de VS, vooral nadat de SEC spot Bitcoin ETF’s had goedgekeurd. 

Hij verklaarde: 

We moeten ook de nieuwste internationale veranderingen en beleidsaanpassingen bestuderen, omdat deze cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de digitale economie.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

XRP stijgt 10% door grote aankopen van $300 miljoen

Julian Smits

Ethena stijgt met 35%, zal het volgende doel $0,46 zijn?

Timo Bruinsma

Binance coin ziet een daling, maar zal DIT BNB redden?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu