Blockchain Stories
XRP rally van start ondanks onzekerheid van de SEC
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP rally van start ondanks onzekerheid van de SEC

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ondanks de vele speculaties over mogelijke beroepen van de SEC, is het XRP gelukt om door een symmetrisch driehoek weerstandsniveau van $0,6050 te breken.ย 

Dit is een teken dat de koers actie van altcoins bullish is. Deze doorbraak wijst op een toename van het koop momentum, waarbij marktdeelnemers profiteren van de stijgende beweging. 

De veerkracht van XRP tijdens de regulatoire druk zorgt voor interesse en vreugde onder investeerders.

XRP exchange uitstromen dalen na uittocht op 24 september

Volgens onze analyse van de XRP exchange uitstromen heeft de altcoin een uitstroom van coins van beurzen ervaren. Dit duidt op een verandering in het marktsentiment. Sindsdien is er een omkering van de trend geweest, waarbij de uitstromen van XRP sterk zijn afgenomen.ย 

Deze trend omkering zou kunnen duiden op groeiend vertrouwen onder Ripple holders, aangezien ze ervoor kiezen om hun posities vast te houden in plaats van hun XRP van de beurzen af te halen. 

image
Bron: CryptoQuant

Dit zou op zijn beurt de huidige prijs rally kunnen versterken, aangezien er minder munten beschikbaar zijn op beurzen, waardoor de verkoopdruk afneemt. 

Sinds de massale uitstroom van 24 september heeft XRP veel aandacht gekregen op sociale media. Het sociale volume van XRP is sindsdien gestaag toegenomen.

image
Bron: Santiment

Long/Short verhouding daalt terwijl marktsentiment verschuift

Hoewel XRP het goed doet, zijn niet alle marktindicatoren even positief. De long/short verhouding is gedaald. Deze daling betekent dat minder handelaren longposities in XRP hebben ingenomen, mogelijk door de onzekerheid over de uitkomst van het beroep van de SEC. 

De gemengde signalen van de markt, waarbij de prijs rally in contrast staat met de meer voorzichtige houding van handelaren, zorgen voor gemengde verwachtingen. De huidige rally van XRP was nooit echt verwacht gezien de regulatoire onzekerheid en technische weerstand. 

image
Bron: Coinglass

Het is dus nog onzeker of deze rally standhoudt. Dit hangt af van zowel de technische aspecten als de voortgang van de SEC zaak in de komende weken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Cardano stijgt met 13% in 7 dagen, analisten voorspellen terugval

Timo Bruinsma

FTX slachtoffers vrezen magere uitbetaling van 10-25% van hun tegoeden

Pieter de Haan

Changpeng Zhao tweet voor het eerst na vrijlating uit de gevangenis

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu