Blockchain Stories
Michaël van de Poppe over een dreigende recessie en Bitcoin voorspelling
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Michaël van de Poppe over een dreigende recessie en Bitcoin voorspelling

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Michaël van de Poppe, een bekende crypto analist, bespreekt in zijn laatste video de mogelijke impact van een recessie op de prijs van Bitcoin en andere harde activa zoals goud en zilver. Volgens hem is het cruciaal om je goed te positioneren voor de komende economische onzekerheden door te investeren in schaarse activa. Dit artikel vat zijn standpunten samen en geeft inzicht in zijn analyse van de huidige marktomstandigheden.

De impact van wereldwijde liquiditeit

Van de Poppe benadrukt dat de belangrijkste factor in de prijsvorming van Bitcoin de mondiale liquiditeit is. In tijden van economische krimp of recessie verhogen centrale banken vaak de geldhoeveelheid om de economie te stimuleren, wat doorgaans leidt tot inflatie. Dit betekent dat schaarse activa zoals goud en Bitcoin, die niet snel in hoeveelheid toenemen, vaak in waarde stijgen. Van de Poppe vergelijkt de huidige situatie met eerdere periodes van monetaire expansie, zoals in de jaren 1970 en 2000, toen goud enorm in waarde steeg. Volgens hem zou een vergelijkbare situatie voor Bitcoin kunnen optreden, vooral nu de geldhoeveelheid weer toeneemt.

Langste bearmarkt ooit?

In zijn analyse wijst Crypto Michaël erop dat Bitcoin zich momenteel in de langste bearmarkt ooit bevindt, die begon in november 2021. Deze neerwaartse periode werd gekenmerkt door stagnatie in de wereldwijde liquiditeit. Echter, zodra de liquiditeit weer begint toe te nemen, verwacht hij dat Bitcoin een sterke opwaartse trend zal laten zien.

Volgens Van de Poppe zou de aankomende recessie zelfs een katalysator kunnen zijn voor een grote bullmarkt, aangezien centrale banken de geldpersen weer laten draaien om de economie te stimuleren. Hij vergelijkt de huidige economische omstandigheden met die van de Grote Depressie in de jaren 1930, toen mensen massaal hun toevlucht zochten tot goud.

Een perfecte storm voor Bitcoin?

Van de Poppe ziet de huidige marktsituatie als een “perfecte storm” voor Bitcoin. De wereld kampt met hoge inflatie, toenemende sociale onrust, een afnemend vertrouwen in financiële instellingen en dreigende recessies. Deze factoren, gecombineerd met nieuwe mogelijkheden voor institutionele beleggers om via ETF’s in Bitcoin te investeren, scheppen volgens hem ideale omstandigheden voor een massale prijsstijging.

Hij voorspelt dat Bitcoin tegen het einde van 2024 naar 100.000 dollar zou kunnen stijgen, met mogelijk zelfs een piek tussen de 300.000 en 600.000 dollar in de jaren daarna.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Avalanche TVL stijgt weer boven $1 miljard

Timo Bruinsma

Hedera’s bullish breakout  stijging naar $0,10 mogelijk?

Timo Bruinsma

Een analyse van de BNB koers na nieuws van CZ

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu