Blockchain Stories
FTX slachtoffers vrezen magere uitbetaling van 10-25% van hun tegoeden
Crypto Exchange Nieuws

FTX slachtoffers vrezen magere uitbetaling van 10-25% van hun tegoeden

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Na de ineenstorting van FTX in 2022, hopen schuldeisers eindelijk een deel van hun verloren crypto terug te krijgen. Maar de vooruitzichten blijven somber. Naar verwachting kunnen crediteuren tussen de 10% en 25% van hun tegoeden terugkrijgen, volgens Sunil Kavuri, een activist die de belangen van de crediteuren vertegenwoordigt. Deze schatting komt op een kritiek moment, met een rechtszitting over de herstructureringsplannen van FTX die op 7 oktober plaatsvindt.

Een bitterzoete terugbetaling

Terwijl schuldeisers proberen een deel van hun verloren vermogen terug te krijgen, werd bekend dat FTX van plan is om $230 miljoen van de beschikbare fondsen, ongeveer 18%, uit te keren aan aandeelhouders. Dit besluit stuit op veel weerstand. Veel klanten, die hun geld hebben zien verdwijnen door het faillissement van de beurs, voelen zich benadeeld. Volgens Kavuri is het “schandalig” dat aandeelhouders voorrang lijken te krijgen boven de gedupeerde klanten.

Deze controverse over de verdeling van middelen heeft tot felle reacties geleid. Zo beschreef een bekende Bitcoiner, Crypto Notte, het faillissementsproces in de VS als een “grap” en noemde de uitkering aan aandeelhouders “crimineel”. Veel schuldeisers delen dit sentiment, aangezien zij menen dat de prioriteit moet liggen bij de terugbetaling van de klanten, niet bij degenen die aandelen in het bedrijf hadden.

Herstructureringsplan in de schijnwerpers

De herstructurering van FTX is omgeven door juridische complexiteit en kritiek. Hoewel 95% van de schuldeisers die hebben gestemd het gewijzigde plan ondersteunen, blijven er bezwaren. Kavuri en andere critici hebben bezwaar gemaakt tegen het zogenaamde wind-down plan, dat volgens hen oneerlijk is en klanten onnodig belast. Zo wordt onder andere kritiek geleverd op het feit dat klanten belastingen moeten betalen over de ontvangen tegoeden, wat voorkomen had kunnen worden met een “in-kind” distributie, waarbij klanten hun tegoeden in crypto ontvangen in plaats van contant geld.

Ondanks deze bezwaren is het herstructureringsplan van FTX een cruciale stap om te bepalen hoeveel schuldeisers uiteindelijk zullen terugkrijgen. Het plan, dat wordt besproken tijdens de rechtszitting in oktober, omvat ook een verbod voor FTX en het zusterbedrijf Alameda Research om digitale activa te verhandelen. Hoewel FTX heeft ingestemd met een terugbetalingsverplichting van $12,7 miljard aan zijn klanten, blijft de vraag hoe deze betalingen precies zullen worden uitgevoerd, en wat de implicaties zijn voor de cryptomarkt.

De weg vooruit: onzekerheid voor schuldeisers

Ondertussen blijft de onzekerheid onder schuldeisers groot. Hoewel FTX nog steeds meer dan $1 miljard aan Solana tokens bezit, zijn velen bang dat de liquidatie van deze activa de waarde van Solana en andere cryptomunten negatief zal beรฏnvloeden. Een mogelijke uitbetaling van FTX aan schuldeisers in oktober zou kunnen leiden tot een hernieuwde instroom van kapitaal in Bitcoin en altcoins, wat de markten op korte termijn zou kunnen beรฏnvloeden.

Voor veel schuldeisers gaat het niet alleen om het terugkrijgen van hun geld, maar ook om gerechtigheid en de manier waarop het faillissementsproces is afgehandeld. De uitkomst van de herstructurering van FTX zal waarschijnlijk een precedent scheppen voor toekomstige gevallen van cryptofaillissementen en benadrukt de ingewikkelde wisselwerking tussen juridische, financiรซle en regelgevende kwesties in de cryptowereld.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Cardano stijgt met 13% in 7 dagen, analisten voorspellen terugval

Timo Bruinsma

XRP rally van start ondanks onzekerheid van de SEC

Timo Bruinsma

Changpeng Zhao tweet voor het eerst na vrijlating uit de gevangenis

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu