Blockchain Stories
Een analyse van de BNB koers na nieuws van CZ
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

Een analyse van de BNB koers na nieuws van CZ

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance Coin (Ticker: BNB) handelde opnieuw op de hoogtes van een tien weken oude range. 

De vervroegde vrijlating van de voormalige Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) uit de gevangenis werd verwacht om voor een bullish stemming te zorgen op de markt. 

Hoewel er inderdaad enige optimistische activiteit op sociale media ontstond, bleef dit grotendeels uit op de prijsgrafieken. Voor BNB volgde op CZ’s “gm” tweet een daling van 3,90% in de daaropvolgende zes uur. In dit artikel kun je meer lezen over de vrijlating van CZ.

Gecombineerd met de lange termijn range hoogtes rezen er vragen over de toekomstige trends van de exchange token.

Kans op een uitbraak uit de range

De bijna drie maanden oude prijsrange loopt van $463 tot $605, met een middellijn op $535. Dit niveau heeft de afgelopen weken gediend als zowel support als weerstand. Halverwege september testte BNB dit niveau opnieuw als support, voordat het met 12,5% steeg tot de hoogtes van de range.

image
Bron: TradingView

De dagelijkse RSI bleef in bullish gebied boven de neutrale 50, maar vertoonde een bearish divergentie. De RSI vormde een lagere piek terwijl de prijs verder steeg, wat aangeeft dat een correctie waarschijnlijk is. 

Bovendien slaagde de OBV (On Balance Volume) er niet in om de toppen van juli te testen. Een soortgelijke situatie deed zich voor in augustus, waarna BNB een sterke afwijzing kreeg rond het $600 niveau.

Deze technische indicatoren suggereren dat een afwijzing van de range hoogtes waarschijnlijker is.

Liquidatie niveaus wijzen op $635 als prijs target

De liquidatie heatmap van de afgelopen drie maanden liet zien dat de zone tussen $620 en $635 een magnetische aantrekkingskracht heeft op de prijs. Voorafgaand hieraan trok de $600 tot $614 zone de prijs aan, waarna een terugval naar $585 volgde. 

image
Bron: Hyblock Capital

Op vergelijkbare wijze is een valse uitbraak voorbij de range hoogtes naar $635 voordat een correctie plaatsvindt een reële mogelijkheid. 

Traders zouden zich moeten voorbereiden om winst te nemen zodra BNB deze niveaus nadert en wachten op een terugval om opnieuw in te stappen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Hedera’s bullish breakout  stijging naar $0,10 mogelijk?

Timo Bruinsma

Cardano stijgt met 13% in 7 dagen, analisten voorspellen terugval

Timo Bruinsma

FTX slachtoffers vrezen magere uitbetaling van 10-25% van hun tegoeden

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu