Blockchain Stories
Changpeng Zhao tweet voor het eerst na vrijlating uit de gevangenis
Binance Crypto Exchange Nieuws

Changpeng Zhao tweet voor het eerst na vrijlating uit de gevangenis

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Na maanden stilte heeft Changpeng Zhao (CZ), de oprichter van Binance, voor het eerst sinds zijn gevangenisstraf van zich laten horen. Afgelopen vrijdag werd hij vrijgelaten, twee dagen eerder dan gepland. CZ reflecteerde op zijn tijd in de gevangenis en de toekomstplannen die hij nu heeft, waarbij hij duidelijk maakt dat zijn focus niet langer bij Binance ligt, maar bij andere persoonlijke en maatschappelijke initiatieven.

Een frisse start: van gevangenis naar nieuwe kansen

Changpeng Zhao zat vier maanden vast nadat hij schuldig had gepleit aan het overtreden van de Amerikaanse Bank Secrecy Act. Hij werd veroordeeld omdat Binance geen effectief anti-witwasprogramma (AML) had geรฏmplementeerd, wat leidde tot illegale transacties via het platform. Terwijl hij zelf drie maanden doorbracht in een laagbeveiligde gevangenis in Californiรซ, werd hij de laatste weken overgeplaatst naar een halfway house in Long Beach, waar hij wachtte op zijn vervroegde vrijlating.

Slechts enkele uren na zijn vrijlating deelde Zhao zijn eerste publieke reactie via een tweet op X. In zijn bericht liet hij weten hoe opgelucht hij was om weer als vrij man door het leven te gaan. “Het eten smaakt zoveel beter nuโ€ฆ En wat een luxe om meer dan รฉรฉn stuk fruit per dag te kunnen eten!” schreef hij, duidelijk verwijzend naar de simpele omstandigheden in de gevangenis. Hoewel hij aangaf nog niet klaar te zijn om alle vragen te beantwoorden, hintte hij wel op zijn toekomstige plannen.

Focus op investeringen en filantropie

Nu hij een nieuwe fase van zijn leven in gaat, maakt CZ duidelijk dat zijn aandacht niet langer primair bij Binance ligt, het bedrijf dat hij ooit groot maakte. In plaats daarvan wil hij zich richten op langetermijninvesteringen in technologieรซn zoals blockchain, AI en biotech. Hij benadrukte dat hij vooral geeft om de impact van zijn investeringen, en niet zozeer om de winst. Deze nieuwe richting weerspiegelt zijn wens om een bredere maatschappelijke bijdrage te leveren, waarbij hij meer betrokken wil zijn bij filantropische activiteiten.

Een van zijn belangrijkste initiatieven is Giggle Academy, een project dat hij in maart van dit jaar heeft gelanceerd. Dit educatieve platform biedt gratis onderwijs aan kinderen van groep 1 tot en met 12 in ontwikkelingslanden. CZ gaf aan dat dit project een belangrijk onderdeel van zijn leven zal blijven de komende jaren. Daarnaast werkt hij aan een boek over zijn leven en carriรจre, waarvan hij laat weten dat het bijna af is.

De nasleep van zijn schuldigpleiten

CZโ€™s veroordeling kwam voort uit een jarenlange juridische strijd, waarbij Amerikaanse autoriteiten beweerden dat Binance een platform was geworden voor criminele activiteiten, variรซrend van terrorismefinanciering tot kinderuitbuiting. Onder CZโ€™s leiding zou Binance meer dan 100.000 verdachte transacties hebben verwerkt zonder de juiste meldingen te doen. Deze schendingen leverden Binance een boete op van $4,3 miljard, terwijl CZ persoonlijk een boete van $50 miljoen kreeg.

Zhao trad af als CEO van Binance in november 2023 na zijn schuldigpleiten. Hoewel hij geen operationele rol meer heeft binnen het bedrijf, behoudt hij nog steeds een meerderheid van de aandelen (90%). Een van de voorwaarden van zijn schikking is dat hij geen directe invloed meer mag uitoefenen op de dagelijkse gang van zaken bij Binance. Om te waarborgen dat het platform voortaan aan de Amerikaanse wetgeving voldoet, is er een extern toezicht ingesteld.

Met zijn straf nu achter de rug en een nieuwe richting voor ogen, kijkt CZ vooruit naar een toekomst waarin hij niet langer alleen bekendstaat als de oprichter van Binance, maar ook als een voorvechter van technologische innovatie en maatschappelijke impact.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

XRP rally van start ondanks onzekerheid van de SEC

Timo Bruinsma

Bitcoin en Amerikaanse aandelen hebben veel correlatie met elkaar

Timo Bruinsma

Dit is de laatste Bitcoin halving die erop aankomt

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu