Blockchain Stories
Waarom XRP prijs klaar is voor stijging na jaren van consolidatie?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Waarom XRP prijs klaar is voor stijging na jaren van consolidatie?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

XRP kan op de drempel van een langverwachte rally staan, ondanks jaren van consolidatie. Momenteel schommelt de prijs van XRP rond de $0,59, met weinig beweging in de afgelopen week en minder dan 1% winst.

Ondanks deze stagnerende prestaties blijven veel marktanalisten optimistisch over een aanstaande rally, vooral nu de bredere cryptomarkt tekenen van herstel vertoont. De trage herstelbeweging van XRP na Bitcoin’s stijging boven $65.000 suggereert dat de munt geduldig wacht op een significante doorbraak.

Analyses voor een mogelijke bull run

Volgens crypto analist Tony Edward is een bull run voor XRP aanstaande, ondanks de voortdurende kritiek op de stagnerende prijsactie. Hij verklaarde onlangs op sociale media dat de grafieken positieve signalen tonen, wat suggereert dat XRP klaar is voor een opwaartse beweging.

Deze mening wordt ondersteund door mede analist CrediBULL Crypto, die erop wees dat XRP bijna zeven jaar heeft geconsolideerd, wat hij ziet als een voorloper van een grote uitbraak.

Crypto analist Javon Marks voegde hieraan toe dat XRP sinds eind juli 2024 zes keer heeft geprobeerd om bullish uit te breken. Hij benadrukte dat de huidige setup meerdere verborgen bullish afwijkingen onthult, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor een stijging van bijna 500% naar ongeveer $3,313.

Marks gelooft dat een uitbraak van een zeven jaar lange weerstandstrend de significante groei kan ontketenen waar veel investeerders reikhalzend naar uitkijken.

Invloed van de beslissing van Grayscale

CrediBULL Crypto benadrukte de vorming van wat hij omschrijft als de “moeder aller bull flags” op XRP’s grafiek. Hij stelt dat dit patroon ongekend is vergeleken met andere cryptocurrencies, die niet zulke lange perioden van consolidatie hebben doorgemaakt.

In een gesprek op het Thinking Crypto YouTube kanaal voorspelde hij vol vertrouwen dat XRP een minimale prijs van $10 zou kunnen bereiken, met de mogelijkheid om tijdens de verwachte bull run zelfs tot $30 te stijgen.

Ondanks het optimisme van sommige analisten blijft de markt sceptisch. Grayscale heeft XRP namelijk opvallend uitgesloten van zijn top 20 cryptopicks voor Q4, waarbij de voorkeur werd gegeven aan andere activa zoals SUI, TAO en CELO. Deze uitsluiting onderstreept de onzekerheid rond de vooruitzichten van XRP.

Rechtszaak tussen Ripple en de SEC

De lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC zal waarschijnlijk een grote impact hebben op de prijs van XRP. CrediBULL Crypto wees erop dat deze rechtszaak, die in 2020 begon, heeft voorkomen dat XRP nieuwe hoogten bereikte.

Hoewel recente gerechtelijke uitspraken in het voordeel van Ripple zijn geweest, heeft de SEC tot 7 oktober de tijd om te beslissen of ze in beroep gaan tegen een uitspraak over programmatische verkopen. Deze beslissing kan een verdere invloed hebben op de prestaties van XRP in de markt.

Met de bullish theorieën die de ronde doen, gelooft u dat XRP binnenkort een nieuw All Time High zal bereiken?

Xrp koersgrafiek september2024
XRP handelt op een koers van $0,61. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

JASMY prijsvoorspelling: Wat te verwachten op korte termijn

Timo Bruinsma

Neppe WalletConnect app steelt $70k via officiële Google Play Store

Pieter de Haan

AAVE rally komt eraan vanwege deze factoren!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu