Blockchain Stories
Waarom Litecoins recente uitbraak pas het begin is
Altcoin Litecoin Nieuws Technische Analyse

Waarom Litecoins recente uitbraak pas het begin is

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Litecoin (Ticker: LTC) is de afgelopen 30 dagen met 12% gestegen en in de laatste zeven dagen met 5%.ย 

Op het moment van schrijven was de LTC koers $70,45, met een stijging van meer dan 20% in handelsvolumes volgens onze LTC gegevens. Litecoin brak uit een stijgend driehoekspatroon op de dagelijkse grafiek, nadat het sterke weerstand op $67 had overwonnen. Deze uitbraak wijst op sterk bullish momentum.

De uitbraak ging gepaard met een toename van de koopdruk. De groene balken in het volume diagram geven aan dat kopers de overhand hebben ten opzichte van verkopers, wat wijst op een mogelijke voortzetting van de rally boven deze uitbraak zone. 

image
Bron: TradingView

Het bullish momentum wint aan kracht nu de prijs boven het 100 daagse Simple Moving Average (SMA) is gestegen. Als deze trend zich voortzet, is het volgende doel voor LTC het 200 daagse SMA op $75.

Technische indicatoren draaien bullish

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator versterkt de bullish case voor Litecoin. De histogram balken van de MACD zijn groen geworden en positief. Dit geeft aan dat de huidige stijgende trend sterk is. De MACD lijn is ook positief en beweegt boven de signaallijn, wat verder bevestigt dat het bullish sentiment de controle heeft.

Een blik op de Relative Strength Index (RSI) op 63 laat zien dat kopers de overhand hebben ten opzichte van verkopers. De RSI lijn heeft sinds augustus hogere toppen bereikt, wat wijst op toenemende interesse in LTC. 

image
Bron: TradingView

Als de verkoopactiviteit beperkt blijft en kopers de actie blijven aansturen, zou Litecoin klaar kunnen zijn voor verdere winst.

Exchange instroomgegevens en vertrouwen in de rally

Volgens gegevens over instromen naar exchanges is er sinds LTC boven de $66 brak, een aanzienlijke daling te zien in de instroom naar exchanges, wat duidt op een gebrek aan interesse in verkopen en vertrouwen in de rally.

image
Bron: IntoTheBlock

Liquidatiedata en funding rates

Litecoin nadert een zone met hoge liquiditeit boven $70. Zones met hoge liquiditeit fungeren vaak als sterke weerstandsniveaus vanwege de grote hoeveelheid verkoopdruk, wat het moeilijk maakt voor de prijs om verder te stijgen. Als LTC blijft stijgen en deze zone binnenkomt, kan dit volatiliteit veroorzaken. 

image
Bron: Coinglass

Als er echter een groot aantal kooporders is die het bullish momentum versterken, zou LTC erdoorheen kunnen breken.

De Funding Rates op Coinglass laten ook zien dat er positief sentiment heerst rond Litecoin. De LTC Funding Rates zijn de afgelopen zeven dagen overwegend positief geweest, wat suggereert dat de meerderheid van de handelaren long posities innemen en inzetten op verdere prijsstijgingen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Analyse van de koers van Notcoin en impact van whales

Timo Bruinsma

Bitcoin op naar grootste septemberwinst in tien jaar: ontdek waarom

Julian Smits

Kunnen stijgende instromen Fantom naar $0,85 brengen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu