Blockchain Stories
Shiba Inu stijgt met 20% in een dag en leidt memecoin rally
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu stijgt met 20% in een dag en leidt memecoin rally

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (SHIB) heeft recentelijk veel aandacht getrokken door een indrukwekkende prijsstijging, wat nieuwsgierigheid heeft gewekt bij investeerders en crypto enthousiastelingen. Deze snelle opmars heeft SHIB als de grootste stijger onder de memecoins gepositioneerd, met velen die speculeren over de oorzaak van deze plotselinge populariteit.

De stijging wordt toegeschreven aan diverse factoren, zoals toegenomen handelsactiviteit en positieve sentimenten binnen de gemeenschap. Dit heeft ertoe geleid dat steeds meer beleggers overwegen om in SHIB te investeren, met de hoop te profiteren van deze stijgende trend.

Recente opmars van Shiba Inu

In de afgelopen 24 uur is de waarde van Shiba Inu met meer dan 20% gestegen. Deze prijsstijging bracht SHIB naar de huidige waarde van ongeveer $0,000020, wat de hoogste dagelijkse stijging in maanden is. Dit betekende een doorbraak van een belangrijk weerstandsniveau, iets wat lang op zich heeft laten wachten.

Deze opwaartse beweging heeft niet alleen de prijs van SHIB verhoogd, maar ook de handelsvolumes deden een flinke sprong. In slechts vier dagen tijd steeg het handelsvolume van ongeveer $270 miljoen naar meer dan $1 miljard. Dit geeft aan dat er flink wat interesse is van investeerders.

shiba inu handelsvolumes
Bron: Santiment

Het begrijpen van de Stijging

Wat heeft deze plotselinge prijsstijging veroorzaakt? Allereerst was SHIB al op een bullish traject voordat de grote sprong plaatsvond. Echter, de recente stijging heeft deze bullish trend versterkt. Een belangrijk technisch punt is de Relative Strength Index (RSI), die nu rond de 80 ligt. Dit duidt op een overkochte situatie, wat mogelijk een korte termijn correctie kan veroorzaken.

Shiba inu koersgrafiek2024
Bron: TradingView

Een ander belangrijk aspect is de toename van de open interest. Data van Coinglass laat zien dat de open interest in de afgelopen 24 uur is gestegen van ongeveer $37 miljoen naar meer dan $57 miljoen. Dit wijst op een toename van fondsen die in SHIB worden geรฏnvesteerd, wat de activiteit in de derivatenmarkt vergroot.

open interest data coinglass
Bron: Coinglass

Wat betekent dit voor de toekomst?

De recente stijging van SHIB heeft niet alleen invloed op de prijs en het handelsvolume, maar ook op de bredere memecoin markt. Shiba Inu heeft de meest significante winst behaald onder de top tien memecoins in de afgelopen zeven dagen, met een stijging van meer dan 30%. De dichtstbijzijnde concurrent, dogwifhat (WIF), noteerde een stijging van ongeveer 31%.

Deze prijsbewegingen suggereren dat SHIB op weg is naar een bullish traject, vooral gezien de sterke marktvraag en het verhoogde handelsvolume. Echter, met de RSI die aangeeft dat SHIB momenteel overbought is, kunnen investeerders een korte termijn correctie verwachten voordat de opwaartse trend zich voortzet.

Shiba Inu heeft zichzelf opnieuw bewezen als een krachtige speler in de memecoin markt met een indrukwekkende stijging van meer dan 20% in รฉรฉn dag. De toenemende handelsvolumes en open interest benadrukken de groeiende interesse van investeerders. Hoewel er een korte termijn correctie kan plaatsvinden, lijkt de lange termijn vooruitzicht voor SHIB positief, vooral gezien de doorlopende bullish trend.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bitcoin op naar grootste septemberwinst in tien jaar: ontdek waarom

Julian Smits

Kunnen stijgende instromen Fantom naar $0,85 brengen?

Timo Bruinsma

Solana activiteit stijgt: Volgt de SOL prijs dit voorbeeld?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu