Recentelijk heeft het crypto liquid restaking platform Bedrock een aanzienlijke klap moeten incasseren door een beveiligingsbreuk. Deze hack resulteerde in een verlies van ongeveer $2 miljoen.
De oorzaak? Een kwetsbaarheid in hun smart contract in de uniBTC kluizen. Ondanks tijdige waarschuwingen van het Web3 beveiligingsbedrijf Dedaub op 26 september, lukte het het team van Bedrock niet om snel genoeg in te grijpen.
Dit incident benadrukt nogmaals het grote belang van tijdige en effectieve beveiligingsmaatregelen in de crypto wereld. Een hacker had potentieel toegang tot maar liefst $75 miljoen, maar koos ervoor om ‘slechts’ $2 miljoen te stelen.
Herstelstrategieรซn en samenwerking
Na de hack is Bedrock druk bezig met het ontwikkelen van een strategie om de getroffen investeerders te compenseren.
Ze werken nauw samen met auditteams om de verloren fondsen terug te halen. Interessant genoeg hebben ze zelfs de hacker benaderd via een on chain bericht op Etherscan, waarin ze een beloning aanbieden voor de terugkeer van de gestolen fondsen. Tot op heden is er echter nog geen reactie ontvangen.
Andere platforms hebben soortgelijke problemen op een andere manier aangepakt. Zo heeft Shezmu met succes onderhandeld over de teruggave van gestolen fondsen door hogere beloningen aan te bieden. Na een soortgelijke hack slaagde Shezmu erin bijna $5 miljoen terug te krijgen door akkoord te gaan met een hogere beloning dan aanvankelijk voorgesteld. Dit toont een groeiende trend van on chain onderhandelingen na hacks.
De impact op de gemeenschap en de toekomst
Hoe platforms omgaan met beveiligingsinbreuken heeft grote implicaties voor het vertrouwen van investeerders en de toekomst van de crypto industrie. De rol van Web3 beveiligingsbedrijven zoals Dedaub bij het identificeren van kwetsbaarheden is cruciaal. Zonder hun tijdige waarschuwingen zouden de gevolgen van een hack nog veel groter kunnen zijn.
De aanpak van Bedrock, waarbij ze niet alleen proberen de verloren fondsen terug te halen, maar ook de hacker proberen te betrekken, is een interessante ontwikkeling binnen de cybersecurity. Het versterkt het idee dat samenwerking en communicatie, zelfs met kwaadwillenden, kan leiden tot betere beveiligingsoplossingen en herstelstrategieรซn.
De crypto gemeenschap moet blijven leren en zich aanpassen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Door samen te werken met beveiligingsbedrijven en transparant te zijn naar investeerders, kunnen platforms veerkrachtiger worden en het vertrouwen in de crypto ecosystemen versterken.
Bedrock’s respons op deze hack biedt waardevolle lessen voor de hele sector. Het laat zien hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn op beveiligingsdreigingen en om snel en effectief te handelen wanneer een incident zich voordoet.
Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.
10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees
Bybit powered by SATOS heeft haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij meer dan 90 miljoen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:
- 10% cashback op al je aankopen tot โฌ300 met de Bybit Crypto Card (meer informatie en voorwaarden)
- 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
- Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie en voorwaarden)
Alle bovengenoemde bonussen zijn deze maand tegelijkertijd geldig.
Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย
Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen). De 10% cashback met de Bybit Card is alleen geldig voor nieuwe kaartgebruikers.
Bybit heeft wereldwijd meer dan 58 miljoen gebruikers en meer dan 1 miljoen Bybit Card gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.