Blockchain Stories
Bitcoin op naar grootste septemberwinst in tien jaar: ontdek waarom
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin op naar grootste septemberwinst in tien jaar: ontdek waarom

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (BTC) heeft deze maand een verrassende en indrukwekkende stijging doorgemaakt, waarbij het de grens van $65.000 heeft overschreden. Deze ongebruikelijke prijsstijging is te danken aan verschillende belangrijke factoren.

Historische context en economische factoren

September is historisch gezien de slechtste maand voor de waarde van Bitcoin. Dit jaar lijkt echter anders te zijn. Meerdere economische ontwikkelingen hebben bijgedragen aan de indrukwekkende stijging van BTC.

Op 18 september heeft de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) voor het eerst in vier jaar de rente verlaagd met 50 basispunten (bps) als reactie op de afnemende inflatie en stijgende werkloosheid.

Deze renteverlaging had direct invloed op risicovolle activa, waaronder Bitcoin, dat sinds de verlaging met meer dan 10% is gestegen. Ter vergelijking, de gemiddelde prijsdaling van Bitcoin in september over het afgelopen decennium was 3,45%, volgens gegevens van CoinGlass.

BTC monthly gains
September is doorgaans de slechtste maand voor de BTC prijs. Bron: CoinGlass

Na de beslissing van de Fed hebben ook de Europese Centrale Bank (ECB) en de Chinese Centrale Bank (PBoC) de rente verlaagd om hun economieรซn te stimuleren, wat de prijs van BTC verder omhoog heeft geduwd richting de eerdere hoogtepunten.

Impact van Bitcoin halving en ETF belangstelling

Een andere belangrijke factor die nu zijn effect begint te laten zien op de prijsontwikkeling van Bitcoin is de halvering die eerder dit jaar plaatsvond. Hierbij zijn de beloningen voor miners gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, wat zorgt voor een vermindering van het aanbod.

Historische data laat zien dat halveringen vaak een opwaartse druk op de prijs van Bitcoin veroorzaken vanwege de schaarste die hierdoor ontstaat. Bijvoorbeeld, in mei 2020 steeg de prijs van BTC van ongeveer $8.900 vรณรณr de halvering naar meer dan $64.000 in april 2021 een achtvoudige prijsstijging in minder dan een jaar.

Daarnaast blijft de interesse in Amerikaanse spot Bitcoin exchange traded funds (ETFs) groeien, zowel onder particulieren als institutionele beleggers. Op 26 september registreerden deze ETFs een totale netto dagelijkse instroom van $365,57 miljoen, de grootste sinds eind juli. Sinds hun lancering is de cumulatieve netto instroom voor Bitcoin ETFs nu $18,31 miljard.

Voorzichtige optimisme en toekomstige uitdagingen

Hoewel BTC lijkt te zijn ontsnapt aan de gebruikelijke septemberdaling, is het belangrijk om te benadrukken dat de leidende cryptocurrency nog steeds bepaalde belangrijke prijsniveaus moet overwinnen voordat er sprake kan zijn van een nieuw recordniveau. Zo viel de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin onder de 80 op de maandelijkse grafiek, wat aangeeft dat de opwaartse trend zou kunnen afnemen na een enthousiaste koopgolf.

Bovendien meldde een crypto exchange onlangs dat, ondanks de recente opwaartse beweging van Bitcoin, het noodzakelijk is om een sterke weerstandsniveau van $65.200 te doorbreken om de positieve momentum voort te zetten. Het goede nieuws voor de optimisten is dat BTC momenteel stabiel blijft op $65.800, een stijging van 1% in de laatste 24 uur.

bitcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin handelt op $65.800 op de dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Bitcoin heeft dus in september een ongekende groei doorgemaakt, ondersteund door economische veranderingen en toenemende interesse van investeerders. Het zal echter moeten blijven presteren om nieuwe hoogten te bereiken.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Waarom Litecoins recente uitbraak pas het begin is

Timo Bruinsma

Kunnen stijgende instromen Fantom naar $0,85 brengen?

Timo Bruinsma

Shiba Inu stijgt met 20% in een dag en leidt memecoin rally

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu