Blockchain Stories
Bitcoin en Amerikaanse aandelen hebben veel correlatie met elkaar
Bitcoin Nieuws

Bitcoin en Amerikaanse aandelen hebben veel correlatie met elkaar

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) brak recent door een belangrijk weerstandsniveau en zet zijn positieve stijgende trend op de grafieken voort.ย 

Opvallend genoeg is de correlatie van de cryptocurrency met Amerikaanse aandelen naar het hoogste punt in twee jaar gestegen. Dit betekent dat Bitcoin steeds meer in lijn beweegt met traditionele financiรซle markten.

Bitcoin correlatie met Amerikaanse aandelen bereikt tweejarig hoogtepunt

Uit recente gegevens van IntoTheBlock blijkt dat de correlatie van Bitcoin met Amerikaanse aandelen zijn hoogste niveau in twee jaar heeft bereikt. De afgelopen drie maanden heeft Bitcoin gematigde volatiliteit ervaren, met periodes van lichte stijgingen en dalingen, waarbij de waarde dicht bij zijn startpunt is gebleven.ย 

Over het algemeen heeft de BTC prijs een relatief stabiel patroon laten zien, met een subtiele stijgende trend tegen het einde van september.

Daarentegen heeft de S&P 500 ook prestaties geleverd, met minder uitgesproken volatiliteit vergeleken met Bitcoin. Toch zijn beide activa grotendeels in lijn bewogen, wat vergelijkbare mark gevoelens weerspiegelt. 

Hoewel BTC door zijn inherente volatiliteit iets meer uitgesproken bewegingen laat zien, geven de parallelle trends aan dat het momenteel fungeert als een risicovol activum dat nauw macro economische trends en het sentiment van investeerders volgt.

Implicaties voor Bitcoin investeerders

De prijs trend van Bitcoin suggereert een “risk on” omgeving, waarin beleggers hun blootstelling aan zowel traditionele aandelen als cryptovaluta behouden of licht verhogen. 

Als de S&P 500 zijn stabiele prestaties voortzet of verbetert, kan BTC profiteren van het positieve sentiment. Negatieve gebeurtenissen op de aandelenmarkt kunnen BTC ook beรฏnvloeden door de gecorreleerde bewegingen in deze periode.

Aangezien de correlatie aanhoudt, zullen de prijsbewegingen van Bitcoin steeds meer lijken op die van traditionele aandelen. In tijden van stijgende aandelenmarkten kan dit gunstig zijn voor BTC, aangezien een “risk on” sentiment meer instroom in BTC en andere crypto activa kan veroorzaken.

Bitcoin blijft stijgende momentum vasthouden

Een analyse van de dagelijkse grafiek van Bitcoin liet zien dat de munt de laatste handelsdag met minder dan 1% winst afsloot. 

image
Bron: TradingView

De prijs raakte kort het niveau van $66.000 voordat deze zich rond $65.788 stabiliseerde. Op het moment van schrijven werd BTC verhandeld rond $65.571, na een lichte daling van minder dan 1%.

Bovendien liet een analyse van de Average True Range (ATR) een waarde van ongeveer 2,099 zien. Dit betekent dat de prijsrange van Bitcoin gemiddeld $2,099 was over de afgelopen 14 periodes. 

De ATR is sinds medio augustus aan het dalen, wat aangeeft dat de volatiliteit in de loop van de tijd is afgenomen. Dit zou kunnen betekenen dat de markt minder intense prijsschommelingen heeft gezien in vergelijking met eerdere maanden. 

Wanneer de ATR laag is, kan dit erop wijzen dat het activum zich klaarmaakt voor een uitbraak in beide richtingen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dit is de laatste Bitcoin halving die erop aankomt

Timo Bruinsma

Solana (SOL) naar $330? Dit kun je deze week verwachten

Julian Smits

Crypto platform verliest $2M door hack en biedt dief een baan aan

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu