Blockchain Stories
Analyse: Ethereum neemt de leiding op Bitcoin
Bitcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Analyse: Ethereum neemt de leiding op Bitcoin

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De meeste cryptocurrencies stonden vrijdag in het groen na behoorlijke stijgingen tussen woensdag en donderdag. 

De marktbrede winsten maakten een vroege dip halverwege de week ongedaan, die volgde na een trage start van de week. Ethereum (Ticker: ETH), dat in de afgelopen weken nieuwe kracht heeft getoond, werd op het moment van schrijven verhandeld op $2.667, waarbij het bullish sentiment mikt op een sluiting boven $2.775 voor het eerst sinds 24 augustus.

image
Bron: TradingView

ETH wint terrrein op BTC

Het is de moeite waard om op te merken dat ETH in de tweede helft van de maand Bitcoin voorbij is gegaan en sinds 15 september een winst van 16% heeft behaald.ย 

image
Bron: TradingView

Coinglass gegevens onthulden dat de prijs van ETH vorige week met 11% steeg, terwijl BTC een stijging van 7% registreerde. Hoewel beide cryptocurrencies deze week zijn vertraagd, liggen ze op koers voor de derde opeenvolgende wekelijkse winst.

Het bullish sentiment mikt op dubbele cijfers maandelijkse winst

Ondanks de recente opleving is Ethereum de afgelopen drie maanden met 20% gedaald. Deze daling is vooral opvallend gezien de verwachtingen van een rally na de lancering van een Amerikaanse spot Ethereum Exchange Traded Fund (ETF) op 23 juli. 

Met nog drie dagen te gaan, leidt Bitcoin het altcoin in maandelijkse rendementen. De prijsontwikkeling van BTC zet het op koers om dubbele cijfers in maandelijkse winst te vergrendelen als het boven de $65.000 blijft. Daarentegen staat de winst van ETH in september op 5,75%.

BTC en ETH prijs doelen richting Q4

In de aanloop naar het weekend houden speculanten de maandelijkse sluitingen van beide cryptocurrencies scherp in de gaten. Op het moment van schrijven werd Bitcoin verhandeld in een neutraal gebied rond $65.540, met support op $62.800. 

Ondertussen hield Ethereum stand boven $2.600. Analisten hebben een kortetermijn prijs target van $68.000 tot $70.000 voor BTC en $2.750 tot $2.830 voor ETH vastgesteld.

image
Bron: TradingView

Een mogelijke terugval, vooral als het momentum afneemt, roept op tot voorzichtigheid bij lange posities. Uitputting van het momentum zou de weg vrijmaken voor bearish sentiment om het weekend over te nemen en de prijzen te verlagen, zoals het geval was in juli.ย 

Verwachte correctie doelen voor Bitcoin aan de onderkant omvatten een terugkeer onder $62.000, met de mogelijkheid van een daling tot $57.500. Ether, dat op 24 augustus werd afgewezen op $2.770, zag de prijs drie dagen later terugvallen naar $2.435.

Uitgifte van nieuwe ETH zet druk op de prijs

De stijgende potentie van ETH wordt ook onder druk gezet door een toename van de Ether uitgifte, wat het prijsverloop kan beรฏnvloeden. 

Volgens gegevens van Ultrasound Money is er de afgelopen 30 dagen een totaal van 54.098 ETH toegevoegd aan de voorraad, wat neerkomt op een jaarlijkse inflatie van 0,55%.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

AAVE rally komt eraan vanwege deze factoren!

Timo Bruinsma

Analist verwacht bull run voor Bitcoin en altcoins door terugkeer FOMO

Julian Smits

Arthur Hayes duikt in PEPE hype: volgt er een 30% koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu