Blockchain Stories
Stacks (STX) stijgt 20% door upgrade en stablecoin lancering
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Stacks (STX) stijgt 20% door upgrade en stablecoin lancering

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Cryptocurrencies blijven de financiรซle wereld in hoog tempo veranderen, en Stacks (STX) is daarop geen uitzondering. De koers van STX is recentelijk met maar liefst 20% gestegen, en dit alles dankzij de aankomende mainnet upgrade en de lancering van een nieuwe stablecoin.

Deze ontwikkelingen gaan hand in hand met het recente herstel van Bitcoin, wat bijdraagt aan de positieve prijsbewegingen van STX.

Het recente momentum van STX

Stacks (STX), de native token van het Bitcoin georiรซnteerde Stacks layer 2 platform, heeft de afgelopen zeven dagen een indrukwekkende stijging van 30% doorgemaakt. Deze groei komt op een moment dat de crypto gemeenschap zich voorbereidt op de langverwachte Nakamoto Release.

STX koersgrafiek september2024
Stacks handelt momenteel rond een koers van $2. Bron: TradingView

Deze upgrade, gepland voor 9 oktober, is bedoeld om de transactiesnelheid te verhogen en een nieuw aan Bitcoin gekoppeld token, sBTC, te introduceren. Dit maakt het mogelijk voor Bitcoin houders om deel te nemen aan slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (DApps).

Daarnaast heeft de handelsvolume van STX zich verdubbeld naar $148,2 miljoen, en dit alles terwijl de prijs van Bitcoin slechts met 7,5% steeg. Deze stijging onderstreept de invloed van Bitcoin op de marktprestaties van STX en benadrukt het belang van de aankomende upgrade.

Nakamoto upgrade en sBTC

De Nakamoto Upgrade is een belangrijke mijlpaal voor het Stacks ecosysteem. De upgrade introduceert niet alleen technologische verbeteringen, maar ook een nieuwe stablecoin genaamd sBTC. Deze token is gekoppeld aan Bitcoin en biedt nieuwe mogelijkheden voor zowel gebruikers als ontwikkelaars. Bitcoin houders kunnen nu hun activa gebruiken in slimme contracten en DApps, wat de bruikbaarheid van hun Bitcoin vergroot.

Om deze upgrade te vieren, organiseert de Stacks gemeenschap meer dan 20 workshops voor ontwikkelaars wereldwijd. Deze evenementen omvatten lezingen, live demonstraties en technische uitdagingen waarbij deelnemers STX tokens kunnen verdienen. Dit benadrukt de actieve betrokkenheid van de gemeenschap en ontwikkelaars in de aanloop naar de upgrade.

Groei in het Stacks ecosysteem

De vooruitgang houdt niet op bij de Nakamoto Upgrade. Volgens de Stacks Foundation is het aantal slimme contracten op het platform tot een recordhoogte van 1.400 gestegen, een toename van 30% ten opzichte van de vorige maand. Dit toont de groeiende interesse en het vertrouwen van gebruikers in het Stacks netwerk.

Daarnaast laat data van DefiLlama zien dat het DEX handelsvolume op het Stacks netwerk sterk is gestegen, met een toename van meer dan 31.300%. Ook de totale waarde die is vergrendeld (TVL) op het Stacks platform is met 70% gestegen, wat wijst op een aanzienlijke kapitaalinjectie in het DeFi ecosysteem van het netwerk en toont het vertrouwen van investeerders aan.

Defilama stacks september2024
DEX handelsvolume. Bron: DefiLlama

Met de voortdurende positieve bewegingen in de markt en de aankomende ontwikkelingen, positioneert Stacks zich als een belangrijke speler in de layer 2 Bitcoin sector. Voor degenen die geรฏnteresseerd zijn in de toekomst van cryptocurrencies, biedt STX een fascinerend voorbeeld van hoe technologische vooruitgang en gemeenschapsbetrokkenheid hand in hand kunnen gaan.

totaal waarde locked on stacks
Totale waarde vergrendeld op Stacks. Bron: DefiLlama

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Kan AAVE het $200 niveau bereiken? Beoordeling van de kansen

Timo Bruinsma

Injective toont bullish signaleren: Hoeveel kan INJ stijgen?

Timo Bruinsma

Polygon netwerk groeit met 1000%: Gaat Polygon nu stijgen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu