Blockchain Stories
Solana activiteit stijgt: Volgt de SOL prijs dit voorbeeld?
Altcoin Nieuws Solana

Solana activiteit stijgt: Volgt de SOL prijs dit voorbeeld?

Start met โ‚ฌ10 gratis Solana bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL), nu de vijfde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, laat groei zien in zowel prijs als on chain activiteit.ย 

Op het moment van schrijven leidt Solana alle blockchains in dagelijkse netflows, wat wijst op sterke interesse van investeerders. Deze stijgende trend plaatst Solana gunstig voor zowel korte termijn winsten als langdurig succes.ย 

image
Bron: Artemis

Terwijl de bredere crypto markt een positief momentum toont, springt SOL eruit als een belangrijke speler in de industrie.

Solana’s DeFi ecosysteem bloeit

De recente stijging in interesse rond memecoins is bijzonder gunstig voor Solana. Als de leidende Layer 1 blockchain voor de lancering van memecoins profiteert het volop van deze trend. 

In de afgelopen 24 uur werden er meer dan 11.865 tokens gelanceerd op Solana’s PumpDotFun platform, waarbij slechts 192 tokens Raydium bereikten. Deze toestroom toont de enorme activiteit binnen het Solana ecosysteem.

Opvallend is dat 52% van de tokens van PumpDotFun op Solana wordt gegenereerd, wat suggereert dat SOL klaarstaat om te profiteren van de liquiditeit die deze memecoins met zich meebrengen. Bovendien heeft de memecoin Bonk (Ticker: BONK) onlangs de Ethereum-gebaseerde Floki Inu (Ticker: FLOKI) ingehaald in marktkapitalisatie, wat aantoont dat er meer liquiditeit richting het Solana ecosysteem stroomt.

image
Bron: Dune

Deze instroom van nieuw kapitaal versterkt SOL’s positie als speler in de memecoinruimte. Ook de inkomsten van PumpDotFun zijn in de afgelopen 24 uur weer boven de $600.000 uitgekomen, wat de eerste keer in 30 dagen is dat dit platform deze mijlpaal bereikt. Deze hernieuwde interesse in memecoins drijft aanzienlijke activiteit op Solana aan.

Het DeFi ecosysteem van Solana floreert over het algemeen, met een Total Value Locked (TVL) die $5,3 miljard heeft bereikt. Deze groei kan worden toegeschreven aan de top tien DeFi protocollen op Solana, met Jito aan de leiding met $2 miljard in TVL. 

image
Bron: DeFilLama

Andere opvallende protocollen zijn Kamino, Jupiter, Marinade en Raydium, die gezamenlijk bijdragen aan Solana’s robuuste DeFi ecosysteem. Naarmate meer gebruikers deze platforms gebruiken, blijft de totale waarde die erin is vastgezet stijgen.

Whale activiteit signaleert markt rust

Solana whales nemen actief deel aan de markt, wat de positieve dynamiek verder onderstreept. Onlangs verplaatste een whale 71.420 SOL, ter waarde van $11,1 miljoen, naar Coinbase. Deze whale had zes dagen eerder SOL van Coinbase opgenomen en heeft momenteel een winst van $570.000.

image
Bron: OnChain Lens

Een andere Solana whale unstakete 200.000 SOL ter waarde van $30 miljoen over een periode van drie dagen en stortte dit op Binance. Deze whale unstakete eerder 1,20 miljoen SOL en verkocht dit tussen juni en juli van dit jaar.

Deze activiteiten illustreren het toenemende vertrouwen in het potentieel van Solana, wat de groeiende on chain momentum verder versterkt. Nu de prijs van SOL blijft stijgen, blijft het een cryptocurrency om in de komende maanden in de gaten te houden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Tron koersverwachting: Zakt TRX naar $0,137?

Timo Bruinsma

Waar eindigt de top van deze Bitcoin cyclus, $200.000 of $400.000?

Timo Bruinsma

SUI breekt door $1,70 en stijgt met 130%

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu