Blockchain Stories
Polkadot mogelijke herstel: Koers naar $11?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polkadot mogelijke herstel: Koers naar $11?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Polkadot (Ticker: DOT) ervaart momenteel een prijsstijging, met opeenvolgende weken van winst.ย 

In de afgelopen twee weken is DOT met 14% gestegen en alleen al in de afgelopen week steeg het met 10%. Op het moment van schrijven handelt de token op $4,917, wat een stijging van 1,11% over de afgelopen 24 uur weerspiegelt. 

Deze constant stijgende beweging in prijs wordt ondersteund door verschillende technische indicatoren die suggereren dat DOT mogelijk op het punt staat om een grotere rally te maken.

Potentieel voor een rally naar $11

Technische analyse laat zien dat de huidige prijsstijging van DOT verband houdt met een uitbraak uit een dalend wig patroon, een bullish indicator. Een dalend wig patroon vormt zich wanneer de prijsactie een versmallende dalende trend laat zien, die meestal wordt gevolgd door een uitbraak naar boven, wat duidt op een mogelijke trendomkeer.ย 

image
Bron: TradingView

Nu DOT is uitgebroken uit deze wig, wordt verdere stijgende beweging verwacht. Hoewel de token nog steeds onder de $5 blijft, wijzen de technische indicatoren van de uitbraak op de mogelijkheid dat DOT naar prijzen boven de $11 kan stijgen.

Een ander bullish teken voor DOT is de verschijning van een hammer candlestick patroon op de dagelijkse grafiek. In technische analyse is een hammer patroon een omkeer indicator, gekenmerkt door een kleine body, wat aangeeft dat kopers de prijs hebben teruggeduwd na een periode van dalende druk. 

image
Bron: TradingView

De vorming van dit patroon, in combinatie met de uitbraak van DOT uit de dalende wig, biedt extra bevestiging van het bullish sentiment, wat de kans op een aanzienlijke rally op korte termijn vergroot.

Fundamenteel vooruitzicht voor DOT

Hoewel deze technische signalen bemoedigend zijn, blijft de vraag of de onderliggende fundamenten van DOT deze bullish beweging ondersteunen. Om dit te beoordelen is het nuttig om enkele belangrijke metrics te onderzoeken. 

Gegevens van Coinglass laten zien dat de Open Interest van DOT met 3% is gestegen naar $233 miljoen. Deze stijging in Open Interest suggereert meestal een toename van marktactiviteit en interesse van handelaren.

image
Bron: Coinglass

In contrast hiermee is het volume van de Open Interest van DOT met 15% gedaald en staat nu op $190 miljoen. Een stijging in Open Interest gecombineerd met een daling in volume kan erop wijzen dat, hoewel er meer derivatenposities worden ingenomen, de intensiteit van de handel afneemt, wat mogelijk wijst op voorzichtige investeerders.

Een andere belangrijke factor om te overwegen is de Relative Strength Index (RSI), een momentum oscillator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet. 

Gegevens van CryptoQuant tonen aan dat de RSI van DOT op het moment van schrijven op 68 stond. Deze waarde, net onder de overbought drempel van 70, suggereert dat het asset zich momenteel in neutraal gebied bevindt.

image
Bron: CryptoQuant

Een RSI onder de 70 geeft doorgaans aan dat de prijs ruimte heeft voor verdere stijgende beweging zonder in een overbought conditie te komen, wat een terugval zou kunnen veroorzaken.

Daarom ondersteunt de neutrale RSI het potentieel voor verdere prijsstijgingen, in lijn met de waargenomen technische patronen op de grafiek van DOT.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

SUI breekt door $1,70 en stijgt met 130%

Timo Bruinsma

Bitcoin koers stijgt naar $66.000 dankzij positieve inflatiedata en optimisme

Pieter de Haan

Changpeng Zhao terug in vrijheid: wat zijn de volgende stappen?

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu