Blockchain Stories
Is er een nieuwe rel rondom Binance in de maak?
Binance Crypto Exchange Nieuws

Is er een nieuwe rel rondom Binance in de maak?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ongeveer een maand geleden schreven wij over een rel rondom Binance. Er gingen destijds op X geruchten rond dat alle Palestijnse accounts door Binance geblokkeerd waren. Dit werd door Binance al snel weerlegd/uitgelegd, maar daar ging de storm niet mee liggen. De hashtag #BoycottBinance werd zelfs trending op X. De storm ging uiteindelijk wel liggen, maar er is nu weer een nieuwe storm opgedoken. Uit berichtgeving en analyses blijkt namelijk dat Binance nog steeds Russen als klant heeft.

Wat is er precies aan de hand?

In 2023 kondigde Binance aan te vertrekken uit Rusland. Dit had uiteraard te maken met de wereldwijde sancties die tegen het land ingesteld zijn ten gevolge van de inval in Oekraïne. Een woordvoerder van Binance zei daar destijds het volgende over: “Binance houdt zich aan de wereldwijde sanctieregelgeving en voldoet volledig aan de beperkingen voor personen, entiteiten en landen die onderworpen zijn aan internationale sancties.”

Daarmee gaf Binance overduidelijk aan dat ze géén Russische klanten meer zouden bedienen. Naar nu blijkt is Binance echter nog steeds actief in het land. Sterker nog: Rusland is nog steeds voor deze crypto exchange één van de grootste afzetmarkten.

Nieuwe crypto exchange: CommEx

Binance handelt waarschijnlijk in Rusland niet onder eigen naam, maar onder de naam CommEx. Dit is een relatief nieuwe crypto exchange die in 2023 door Binance overgenomen werd. Al vanaf het eerste moment werd echter aangegeven dat Binance en CommEx niks met elkaar te maken hebben. Wel gaf CommEx toe dat er talloze ex-medewerkers van Binance bij hen werkzaam waren/zijn.

Naar het schijnt worden via deze crypto exchange alsnog diensten aan Russen aangeboden. Tegelijkertijd valt op dat Binance op een andere manier nog steeds actief is in Rusland:

  • Er is nog een Russisch X account Telegram account. De laatste post op dit account dateert van de datum 26-9-2024. Juist; dat was gister. Dit geeft min of meer te denken dat Binance nog steeds in Rusland actief is. Toch is er van januari 2024 een bericht op het Telegram account te vinden waarin Binance aangeeft hun diensten volledig stopgezet te hebben in Rusland.
  • Gigantisch aantal websitebezoeken vanuit Binance. Het bedrijf SimilarWeb heeft onderzoek gedaan naar de website bezoekers van de website van Binance. Daaruit blijkt dat maar liefst 6% van het totale verkeer afkomstig is uit Binance. Wat hebben Russen nog op de website van Binance te zoeken, indien het voor hen niet meer mogelijk is om te handelen?

Vanuit Binance is immers gereageerd op deze ophef. Het bedrijf geeft aan dat men zich nog steeds volledig houdt aan de wereldwijde sancties tegen Russen. Tegelijkertijd komt bovenstaande ophef uiteraard niet uit de lucht vallen. Er zijn sterke signalen dat Binance nog steeds handelt in Rusland, onder eigen naam danwel onder de naam CommEx.

Gaat het ooit nog eens echt rustig worden bij Binance? Voorlopig valt de crypto exchange van de ene rel in de andere rel.  

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

CryptoKaleo: Bitcoin stijgt mogelijk naar $112.000 in Q4

Scott

Dogecoin stijgt 9%: Doorbreekt belangrijke drempel voor groei

Julian Smits

Ethereum volgt Bitcoin: Nieuwe wekelijkse piek in zicht?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu