Blockchain Stories
Ethereum volgt Bitcoin: Nieuwe wekelijkse piek in zicht?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum volgt Bitcoin: Nieuwe wekelijkse piek in zicht?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ethereum staat op het punt om, net als Bitcoin, een nieuwe stijging door te maken. De cryptovaluta heeft de afgelopen weken een gestage groei laten zien en trekt steeds meer investeerders aan. Om deze opwaartse trend voort te zetten en een nieuwe piek te bereiken, moet de prijs boven de $2.665 komen.

Analisten zijn optimistisch over de marktvooruitzichten en suggereren dat de sterke vraag en de voortdurende adoptie van Ethereum als platform voor gedecentraliseerde applicaties een belangrijke rol spelen in deze potentiรซle stijging.

Dynamiek van Ethereum prijs en vergelijking met Bitcoin

De prijs van Ethereum heeft onlangs steun gevonden rond het niveau van $2.550 en begon een nieuwe stijging, vergelijkbaar met die van Bitcoin. Hoewel de prijs de weerstandsniveaus van $2.640 en $2.625 heeft doorbroken, zijn de stijgingen tot nu toe minder indrukwekkend dan die van Bitcoin.

Ethereum handelt momenteel boven de $2.600 en de 100 hours Simple Moving Average (SMA). Aan de bovenkant lijkt de prijs obstakels te ondervinden rond het niveau van $2.665. Dit is belangrijk omdat het de 76,4% Fibonacci retracementniveau vertegenwoordigt van de daling van $2.700 naar $2.554.

ethereum koersgrafiek september2024
Ethereum verhandelt momenteel rond de $2.600, volgens gegevens van TradingView.

Het doorbreken van de $2.665 weerstand kan als een belangrijke mijlpaal worden gezien in de marathonrace van Ethereum naar nieuwe hoogten. Het volgende grote weerstandsniveau ligt rond de $2.700, gevolgd door $2.720. Als deze niveaus worden doorbroken, zou Ethereum kunnen stijgen naar de $2.780 en zelfs richting $2.850.

Belang van doorbreken van de $2.665 weerstandsniveau

Het doorbreken van de $2.665 weerstandsniveau is cruciaal voor de toekomstige trend van Ethereum. Dit niveau fungeert als een soort finishlijn in een marathonrace. Het overwinnen van deze hindernis kan de weg vrijmaken voor verdere prijsstijgingen. Net als bij een wip, waarbij de weerstands en ondersteuningsniveaus fungeren als draaipunten, kan het niet doorbreken van deze weerstand leiden tot een nieuwe daling.

Als Ethereum er niet in slaagt om de $2.665 te doorbreken, kan dit resulteren in een nieuwe prijsdaling. De eerste ondersteuning aan de onderkant ligt rond de $2.600 en de 100 uurs SMA. Een duidelijke daling onder de $2.550 kan de prijs verder naar beneden drukken, richting het $2.525 niveau. Verdere verliezen kunnen de prijs zelfs naar $2.480 sturen.

Belangrijke details

Ethereum blijft een fascinerend onderwerp voor wie de ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency volgt. Net zoals surfers de golven van de marktvolatiliteit ervaren, biedt de prijsbeweging van Ethereum veel dynamiek en verrassingen.

Het is boeiend om te zien hoe de prijs zich gedraagt rond de 100 hours SMA en Fibonacci retracementniveaus, die als break points fungeren op een pad. Hier kan de prijs even rusten voordat deze verder stijgt of daalt.

De vergelijking van Ethereum met Bitcoin onthult interessante inzichten over de toekomst, met focus op belangrijke weerstandsniveaus en de dynamische aard van de markt.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met โ‚ฌ10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers.ย 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste โ‚ฌ10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. โ‚ฌ25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

CryptoKaleo: Bitcoin stijgt mogelijk naar $112.000 in Q4

Scott

Dogecoin stijgt 9%: Doorbreekt belangrijke drempel voor groei

Julian Smits

THORChain stijgt met 14% in een dag, meer mogelijk?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu