Blockchain Stories
Cardano stijgt met 15%, Is dit het begin van een rally?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano stijgt met 15%, Is dit het begin van een rally?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Cardano (Ticker: ADA) maakt momenteel een prijsstijging door na een lange periode van correctie eerder dit jaar.ย 

Sinds het bereiken van een piek van boven de $0,770 in januari heeft ADA een dalende trend doorgemaakt. In de afgelopen week is Cardano met meer dan 15% gestegen, met een voortzetting van deze bullish trend in de afgelopen 24 uur. Momenteel wordt ADA verhandeld op $0,41, een stijging van 2,6%.

Potentieel stijgend momentum voor ADA

Deze stijging heeft de aandacht getrokken van de Cardano community, waarbij analisten nu onderzoeken of deze beweging duurzaam is of slechts een kortstondige opleving. 

Een diepere blik op ADAโ€™s wekelijkse prijsgrafiek onthult een belangrijk bullish signaal. Er is een bullish engulfing candlestick patroon gevormd, voorafgegaan door een inverted dragonfly doji. 

image
Bron: TradingView

Dit patroon wordt traditioneel gezien als een omkering indicator, wat suggereert dat een dalende correctie ten einde kan zijn en dat een grote stijgende prijsbeweging in de maak is.

De aanwezigheid van dit patroon duidt op het potentieel voor aanhoudend stijgend momentum voor ADA en suggereert de mogelijkheid van een langere termijn rally.

Ondersteund door fundamentele factoren?

Hoewel de technische analyse wijst op een voortzetting van ADAโ€™s rally, is het belangrijk om deze signalen te controleren aan de hand van de onderliggende fundamentele factoren om te bepalen of dit bullish momentum wordt ondersteund door solide marktcondities. Een belangrijke indicator om te overwegen is de retail interesse in ADA, gemeten aan de hand van het aantal actieve wallets.

Volgens gegevens van Santiment, een platform voor marktinformatie, is het aantal actieve ADA wallets recentelijk gestegen. Eerder deze maand bereikte de waarde een hoogtepunt van meer dan 150.000 actieve wallets, maar dit viel later terug naar 120.000. Een herstel is momenteel gaande, waarbij het aantal actieve wallets nu boven de 130.000 ligt.

image
Bron: Santiment

Deze stijging in actieve wallets suggereert een hernieuwde retail interesse in ADA en wijst op een mogelijke toename van de handelsactiviteit en vraag. Een toename in actieve wallets hangt vaak samen met toenemende koopdruk en kan leiden tot positieve prijsbewegingen.

Open interest als bullish indicator

Een andere belangrijke metriek die bijdraagt aan ADAโ€™s potentiรซle bullish trend is de open interest, wat het totale aantal openstaande contracten in de futuresmarkt weerspiegelt. 

Gegevens van Coinglass tonen aan dat ADAโ€™s open interest met 6,75% is gestegen, met een waarde van $255 miljoen. Deze toename in open interest wordt weerspiegeld door een stijging van het open interestvolume, dat met 58% is gestegen en op het moment van schrijven een waarde heeft van $442 miljoen.

image
Bron: Coinglass

Een stijging in open interest samen met stijgende prijzen wordt over het algemeen gezien als een teken van vertrouwen onder handelaren, wat suggereert dat er nieuw kapitaal de markt instroomt. 

Dit scenario sluit aan bij de mogelijkheid van aanhoudende prijsstijgingen, aangezien meer kapitaal dat naar ADA futurescontracten stroomt de prijsschommelingen kan versterken en de huidige rally kan verlengen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitvavo opnieuw hoofdsponsor van Bitcoin Amsterdam 2024

Pieter de Haan

Binance pakt 18% van Hamster Kombat: wat betekent dit voor de prijs?

Michel Borggreve

Kan Stellar zijn recente bullish momentum vasthouden?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu