Blockchain Stories
Bitcoin stijgt naar $70k en kan $1,6 miljard aan shorts liquideren
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin stijgt naar $70k en kan $1,6 miljard aan shorts liquideren

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin nadert een belangrijke psychologische grens van $70.000 en de spanningen in de cryptomarkt lopen hoog op. Mocht Bitcoin deze mijlpaal bereiken, dan kan dit resulteren in $1,6 miljard aan liquidaties van short posities. Dit zou de markt flink kunnen opschudden.

De belangrijke beweging van Bitcoin

Bitcoin heeft in het verleden al vaker voor grote prijsschommelingen gezorgd, en nu lijkt het opnieuw spannend te worden. De grens van $70.000 is niet zomaar een getal, het is een psychologische barrière die veel investeerders nauwlettend in de gaten houden. Als deze grens wordt overschreden, kan dit leiden tot verhoogde marktvolatiliteit en nieuwe kansen voor investeerders.

Een belangrijk aspect van deze potentiële prijsstijging is de impact op short posities. Wanneer handelaren speculeren dat de prijs van Bitcoin zal dalen, lenen ze BTC om deze op een hoger prijsniveau te verkopen in de hoop later goedkoop terug te kopen.

Maar als de prijs blijft stijgen, kunnen ze gedwongen worden om hun posities te sluiten om verdere verliezen te voorkomen. Dit proces noemen we een ‘short squeeze’, wat vaak leidt tot nog hogere prijzen door de bijkomende koopdruk.

Wat is een short squeeze?

Het fenomeen van een short squeeze kan je vergelijken met een spelletje stoelendans. Stel je voor dat alle spelers (short sellers) proberen een stoel (een winstgevende koopmogelijkheid) te bemachtigen voordat de muziek stopt (de prijs te hoog stijgt).

Zodra de muziek stopt, moeten de spelers zich haasten om een stoel te vinden, wat in dit geval betekent dat ze gedwongen worden om Bitcoin te kopen tegen hogere prijzen om hun verliezen te beperken. Dit zorgt voor extra koopdruk en drijft de prijs nog verder omhoog.

Bitcoins climb to 70k could trigger 1.6 billion in short liquidations.png
Bron: CoinGlass

Volgens een recente tweet van Ash Crypto, een bekende marktanalist, zou er $1,6 miljard aan short posities geliquideerd kunnen worden als de prijs van Bitcoin $70.000 bereikt. Dit betekent dat veel handelaren hun posities moeten sluiten, wat de prijs nog verder kan opdrijven.

Externe factoren en marktinvloeden

Naast de technische aspecten van marktbewegingen zijn er externe factoren die de prijs van Bitcoin kunnen beïnvloeden, zoals de steun van grote financiële instellingen zoals BlackRock.

Toen BlackRock onlangs zijn goedkeuring gaf aan een nieuwe Bitcoin innovatie, resulteerde dit in een aanzienlijke prijsstijging van Bitcoin. Vergelijkbaar met een beroemdheid die een product aanbeveelt, verhoogt dit significant de waarde en het vertrouwen in het product.

Bovendien hebben uitspraken van invloedrijke personen zoals de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, een grote impact op de markt. Zijn recente opmerkingen over economische veranderingen zorgden voor aanzienlijke beweging in de cryptomarkt.

Bitcoin fungeert als een katalysator voor de bredere cryptomarkt, vergelijkbaar met een getij dat alle boten optilt; wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, zien we vaak dat andere cryptocurrencies ook in waarde toenemen.

Dit komt doordat investeerders hun aandacht verschuiven naar andere munten zodra Bitcoin een bepaalde drempel bereikt. Voor investeerders is het essentieel om deze dynamiek te begrijpen, omdat het kansen biedt om hun portfolio te spreiden.

Bitcoin koersgrfiek september2024
Bitcoin bevindt zich rond een waarde van $65.000. Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Is er een nieuwe rel rondom Binance in de maak?

Scott

Cardano blinkt uit: Hoskinson vergelijkt met Bitcoin en Ethereum

Julian Smits

DaanCrypto: Bitcoin bevindt zich in een goede positie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu