Blockchain Stories
Bitcoin koers stijgt naar $66.000 dankzij positieve inflatiedata en optimisme
Altcoin Bitcoin Memecoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt naar $66.000 dankzij positieve inflatiedata en optimisme

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt ziet een sterke stijging, geleid door Bitcoin (BTC), dat in de afgelopen 24 uur met 2,6% is gestegen en momenteel rond de $66.350 handelt. Deze prijsstijging met een handelsvolume van $38,7 miljard, versterkt het optimisme binnen de markt. In de afgelopen week steeg BTC met 5,0%, wat resulteerde in een marktwaarde van $1,3 biljoen.

Crypto Fear and Greed index wijst op sterke koopdrang

De Crypto Fear and Greed index is gestegen naar 61 en geeft Greed aan. Het sentiment is verschoven van neutraal naar Greed, wat wijst op koopdrang bij investeerders.

Naast Bitcoin laat ook Ethereum (ETH) sterke prestaties zien, met een stijging van meer dan 2% in de afgelopen 24 uur en 5,7% op de wekelijkse grafiek. Het handelsvolume van ETH bedraagt momenteel $15,2 miljard, wat aangeeft dat ook deze munt profiteert van de bullish markt.

Lagere inflatie stimuleert Bitcoin rally

De recente stijging van Bitcoin boven de $66.000 komt kort nadat de inflatiecijfers in de VS lager uitvielen dan verwacht. Het PCE indexcijfer (Personal Consumption Expenditure), de favoriete inflatiemaatstaf van de Federal Reserve, daalde in augustus naar 2,2%, wat onder de voorspellingen van economen lag. Deze daling versterkte het idee dat de inflatiedruk sneller afneemt dan verwacht, wat bijdraagt aan het optimisme op de markten.

Naast de inflatiecijfers in de VS dragen ook internationale factoren bij aan de optimistische vooruitzichten. China heeft onlangs de geldvoorraad verruimd door liquiditeit te injecteren en rentetarieven te verlagen, wat de wereldwijde M2 geldvoorraad verhoogt. Deze maatstaf voor de geldhoeveelheid heeft historisch gezien een sterke positieve correlatie met de koers van Bitcoin, wat suggereert dat de cryptomarkt verder zou kunnen profiteren van deze ontwikkelingen.

De combinatie van lagere inflatie, een soepeler Fed beleid en gunstige internationale economische omstandigheden schept een solide basis voor verdere prijsstijgingen in Bitcoin en de bredere cryptomarkt. Of de markt deze opwaartse trend vasthoudt, zal afhangen van hoe beleggers reageren op nieuwe economische data en mogelijke beleidswijzigingen.

Memecoins en liquidaties domineren de markt

Memecoins zoals Shiba Inu (SHIB), Floki (FLOKI) en Pepe (PEPE) beleven momenteel een ware opleving. SHIB steeg met maar liefst 24,2% in de afgelopen 24 uur en 50% op weekbasis, terwijl FLOKI met 20% steeg vandaag en 32% deze week. PEPE volgt hetzelfde patroon met een stijging van 17,5% in 24 uur en meer dan 31,1% deze week.

Ondertussen was er in de afgelopen 24 uur $154 miljoen aan liquidaties in de cryptomarkt, waarbij $50,38 miljoen afkomstig waren van longposities en $103,6 miljoen van shortposities. De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies groeide met 1,2% en bereikte $2,43 biljoen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Polkadot mogelijke herstel: Koers naar $11?

Timo Bruinsma

Changpeng Zhao terug in vrijheid: wat zijn de volgende stappen?

Pieter de Haan

Kaspa en Hamster Kombat vanaf nu beschikbaar op Bitvavo

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu