Blockchain Stories
Aantal nieuwe Ethereum adressen daalt drastisch
Nieuws

Aantal nieuwe Ethereum adressen daalt drastisch

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Net zoals Bitcoin maakt ook Ethereum een acceptabele koersstijging door. In de afgelopen 24 uur staat de Ethereum koers ongeveer 1,65% in de plus. Daarmee lijkt ETH op de goede weg te zijn, maar kan het niet tippen aan de koersstijging van Bitcoin. Gister legden wij al uit waarom Ethereum op dit moment Bitcoin niet kan volgen.

Een van de redenen daarvoor is terug te vinden in het aantal nieuwe adressen. Bij Bitcoin valt op dat veel nieuwe beleggers hun intrede doen, terwijl dit bij Ethereum juist heel erg tegenvalt. In de afgelopen maanden is het aantal nieuwe Ethereum adressen zelfs drastisch gedaald. Wat betekent dit precies en wat voorspelt dit voor de komende maanden?

Daling van 44% in 3 maanden tijd

Uit data van TheBlock komt de gigantische daling duidelijk naar voren. Op 27 juni 2024 was er nog sprake van maar liefst 138.620 nieuwe adressen. Nu, ongeveer 3 maanden later, is er sprake van slechts 78.390 nieuwe Ethereum adressen. Dit is dus een daling van maar liefst 44%. Een duizelingwekkend hoge daling, mede omdat de cryptomarkt meer en meer bullish lijkt te worden. Vooralsnog lijkt ETH daar niet optimaal van te kunnen profiteren.

Waar is deze daling aan te wijten?

Deze drastische daling van het aantal nieuwe Ethereum adressen spreekt voor zich. Dit geeft duidelijk aan dat beleggers momenteel níet de voorkeur aan Ethereum geven. Grote kans dat beleggers juist voor Bitcoin kiezen, aangezien de Bitcoin koers een forse stijging doormaakt. Beleggers krijgen hierdoor mogelijk last van FOMO en besluiten hierom hun geld in Bitcoin te steken. Het gevolg daarvan is dat Ethereum links gelaten wordt. Daar lijkt nu overduidelijk sprake van te zijn, gezien de bovenstaande duidelijke (en pijnlijke) cijfers.

Des te opvallender is dat het de Ethereum koers wel blijft stijgen. Normaal gesproken gaan een dalend aantal nieuwe adressen en een dalende koers hand in hand met elkaar. Ethereum weet zich op dit moment echter van een eventuele malaise te onttrekken. De koers is al meer dan 10% gestegen ten opzichte van afgelopen week.

Dit geeft aan dat er toch nog hoop in Ethereum is. Desalniettemin valt op dat crypto whales besluiten om een deel van hun Ethereum tokens te verkopen. Bij de timing kunnen vraagtekens gezet worden, aangezien het beste kwartaal voor crypto voor de deur staat. Althans; dat is het geval als de geschiedenis zich weet te herhalen.

De daling van het aantal nieuwe Ethereum adressen kan in potentie wel gevaarlijk zijn. Als nieuwe instroom van geld verder blijft stokken, gaat de Ethereum koers hoogstwaarschijnlijk alsnog dalen. Uiteraard is de koers hiervoor wel afhankelijk van talloze andere factoren, waaronder economische factoren, de beslissingen van de FED en de uitkomst van de Amerikaanse presidentverkiezing.

Bij ETH lijkt in ieder geval sprake van een minder groot bullish sentiment te zijn dan bij BTC. Wat verwacht je zelf van Ethereum in het restant van dit jaar? Denk je dat de grootste altcoin koers kan zetten richting een nieuwe all time high?

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

PEPE prijsvoorspelling: Is een rally op korte termijn mogelijk?

Timo Bruinsma

XRP prijs stagneert: Kunnen bulls de weerstand doorbreken?

Julian Smits

CryptoKaleo: Bitcoin stijgt mogelijk naar $112.000 in Q4

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu