Blockchain Stories
XRP’s exchange reserves stijgt, crash op komst?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP’s exchange reserves stijgt, crash op komst?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tijdens de aanhoudende prijsdaling in de cryptomarkt geven de on chain metrics van Ripple bearish signalen af. Sinds 14 september bevindt de token zich in een consolidatiezone tussen $0,558 en $0,599.

Toename van XRP exchange reserves

Tijdens deze consolidatieperiode zijn de exchange reserves van XRP aanzienlijk gestegen, volgens gegevens van het on chain analysebedrijf CryptoQuant

image
Bron: CryptoQuant

Als deze reserves blijven toenemen, duidt dit op een hogere verkoopdruk en een mogelijke verdere prijsdaling. Traders en investeerders beschouwen een toename van exchange reserves als een mogelijk verkoopsignaal, omdat dit aangeeft dat whales en bedrijven hun bezittingen naar exchanges verplaatsen om mogelijk te verkopen, wat de exchange reserves verhoogt.

Huidige prijsbeweging van XRP

Ondanks de toename van de exchange reserves blijft de prijs van XRP relatief stabiel. Op het moment van schrijven handelt het rond $0,594, met een prijsstijging van 1,28% in de afgelopen 24 uur.

Ondertussen is het handelsvolume van XRP in dezelfde periode met 5% gedaald, wat wijst op een lagere deelname van traders, mogelijk als gevolg van de aanhoudende prijsdaling.

Technische analyse en belangrijke niveaus

Volgens onze technische analyse bevindt XRP zich in een stijgende trend, aangezien het boven de 200 daagse Exponential Moving Average (EMA) op de dagelijkse tijdlijn handelt. 

image
Bron: TradingView

De 200 EMA is een technische indicator die traders en investeerders gebruiken om te bepalen of een asset zich in een stijgende of dalende trend bevindt. Gezien de recente toename van de exchange reserves van XRP is het cruciaal om te begrijpen of de token in de komende dagen zal stijgen of crashen.

Op basis van de prijsactie: als XRP uit deze consolidatiezone breekt en een dagelijkse candle sluit boven het $0,60 niveau, is er een grote kans dat het zou kunnen stijgen naar het $0,72 niveau. 

Als XRP echter door deze consolidatiezone breekt onder het $0,545 niveau, kan het mogelijk dalen naar het $0,465 niveau.

Bearish on chain metrics van XRP

Deze negatieve vooruitzichten worden verder ondersteund door on-chain data. Volgens het on chain analyse bedrijf Coinglass was de Long/Short Ratio van XRP op het moment van schrijven 0,955, wat duidt op een bearish marktsentiment onder traders. 

image

Bovendien is de Futures Open Interest stabiel gebleven zonder grote veranderingen, wat suggereert dat traders nog steeds wachten op een uitbraak uit deze consolidatiezone.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Lange termijn holders en ETF’s klaar om BTC te boosten

Timo Bruinsma

Whales kopen 20 mljoen RENDER in 3 maanden: wat nu?

Timo Bruinsma

Shiba Inu te maken met belangrijke weerstandszones

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu