Blockchain Stories
Update WazirX hack: Tornado cash gebruikt voor witwassen van miljoenen
Crypto Exchange Nieuws

Update WazirX hack: Tornado cash gebruikt voor witwassen van miljoenen

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

In juli dit jaar werd de server van WazirX gehackt, resulterend in de diefstal van maar liefst $230 miljoen aan crypto. De hacker heeft Tornado Cash gebruikt om het grootste deel van de gestolen fondsen wit te wassen, waarbij momenteel nog zo’n $6 miljoen aan Ethereum over is. De activiteit rond het witwassen piekte in augustus en september, met een recente transactie van $10 miljoen.

Tornado Cash, een dienst die wallet adressen op blockchains verbergt, is legaal, maar wordt vaak geassocieerd met criminele activiteiten. Dit incident heeft grote gevolgen voor WazirXโ€™s herstelinspanningen, vertrouwen van gebruikers en de bredere crypto gemeenschap, en benadrukt de noodzaak voor betere beveiligingsmaatregelen en transparantie bij crypto exchanges.

Tornado cash in de schijnwerpers

Tornado Cash is ontworpen om de privacy van transacties te beschermen door wallet adressen te verbergen. Hoewel dit legaal is, heeft het ook een duistere kant. Criminelen maken namelijk gebruik van deze technologie om de herkomst van gestolen geld te verbergen.

In mei werd Tornado Cash ontwikkelaar Alexey Pertsev schuldig bevonden aan witwassen en kreeg hij een gevangenisstraf van 64 maanden. Het gebruik van deze dienst tijdens de WazirX hack heeft de zorgen over zijn bijdrage aan cybercriminaliteit verder vergroot.

Herstelpogingen van WazirX

De hack van WazirX trof meer dan 45% van hun reserves, wat zowel een financiรซle als een reputatieschade veroorzaakte. Ondanks dat er pogingen zijn gedaan om het gestolen geld terug te krijgen, heeft WazirX veel kritiek gekregen op de manier waarop ze de crisis hebben aangepakt. Dit omvatte onder andere de communicatie met gebruikers en de inspanningen voor compensatie.

Een recent Twitter draadje van de Indiase YouTuber en crypto influencer Aditya Singh legt uit dat de WazirX ploeg mogelijk foutieve informatie geeft over het percentage gestolen fondsen. Volgens zijn onderzoek zou 42% van de fondsen verloren zijn gegaan, in plaats van de 45% die door het team werd gemeld. Deze discrepantie plaatst WazirX opnieuw in de schijnwerpers en roept twijfels op over hun communicatie.

Betekenis voor de cryptogemeenschap

Deze hack heeft niet alleen WazirX beรฏnvloed, maar ook bredere vragen opgeroepen over de veiligheid en betrouwbaarheid van crypto exchanges. Het benadrukt de noodzaak voor strengere beveiligingsmaatregelen en meer transparantie om toekomstige incidenten te voorkomen.

Daarnaast is duidelijke en tijdige communicatie met gebruikers en het publiek essentieel tijdens en na een beveiligingsincident.

Dit incident benadrukt ook het belang van onafhankelijk onderzoek en kritisch denken binnen de crypto gemeenschap om informatie te verifiรซren en misleiding te voorkomen. Aangezien de hacker het witwasproces voltooit, blijft WazirX herstellen van een van de grootste crypto diefstallen in India.

De gebeurtenissen rondom de WazirX hack en het gebruik van Tornado Cash tonen aan hoe belangrijk het is voor crypto exchanges om voortdurende verbeteringen aan te brengen in hun beveiligingsprotocollen en communicatiestrategieรซn.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Starknet rally van 14%: Zal STRK nu de $0,50 grens doorbreken?

Julian Smits

XRP prijsstijging stokt: Is een keerpunt binnen bereik?

Julian Smits

Nieuwe stijging voor Ethereum: Houdt het stand?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu