Blockchain Stories
Shiba Inu te maken met belangrijke weerstandszones
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu te maken met belangrijke weerstandszones

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Nu de markt een bullish draai heeft gemaakt, geleid door Bitcoin (Ticker: BTC), maken altcoins zoals Shiba Inu (Ticker: SHIB) zich klaar voor een stijging.ย 

Volgens recente gegevens is de prijs van SHIB in de afgelopen zeven dagen met 19% gestegen en dagelijks met 12%, waardoor het de 13e meest waardevolle munt is op basis van marktkapitalisatie.

De huidige staat van SHIB op de grafiek

SHIB heeft sinds april binnen een dalend wig patroon gehandeld en brak onlangs uit na een bounce vanaf een support niveau op $0,00001313, wat de recente winst stimuleerde.ย 

Deze rally staat nu voor een cruciale test, aangezien het een belangrijk weerstandsniveau van $0,0000174 nadert, een niveau dat historisch gezien de stijgende prijsbewegingen heeft beperkt.

Als dit weerstandsniveau stand houdt en aanzienlijke verkoopdruk veroorzaakt, zou SHIB kunnen terugvallen naar $0,00001312. 

image
Bron: TradingView

Als de verkoopdruk echter uitblijft, zou SHIB kunnen streven naar een hoger doel van $0,00002954. We hebben de sentimenten van handelaren geanalyseerd om de haalbaarheid van deze niveaus te beoordelen en de kans op een doorbraak in te schatten.

Een sterke rally ligt nog steeds in het verschiet voor SHIB

Volgens Coinglass is het handelsvolume van SHIB gestegen met 255% tot $217 miljoen. Deze stijging van het volume valt samen met de stijgende prijsbeweging op de grafiek, wat duidt op een sterke aanwezigheid van bullish momentum in de markt. Dit wijst erop dat de kans op een voortgezette stijgende trend groot blijft.

image
Bron: Coinglass

Bovendien is de Open Interest (een waarde die het aantal onopgeloste futures contracten bijhoudt) ook met 35% gestegen. Een positieve Open Interest geeft aan dat handelaren steeds meer long posities innemen, in de verwachting dat de prijs van SHIB verder zal stijgen dan het huidige niveau.ย 

Deze optimistische sentimenten van kopers vergroten de kans dat SHIB door potentiรซle weerstandsniveaus breekt en zijn stijgende traject blijft voortzetten.

Meer bullish bevestiging, maar met een kanttekening

De Relative Strength Index (RSI), een instrument dat wordt gebruikt om het markt momentum te meten en overbought of oversold condities te identificeren, laat een genuanceerd beeld zien. Op het moment van schrijven stond de RSI op 70, wat aangeeft dat de markt bijna overbought is. Dit suggereert een mogelijke daling vanaf het huidige niveau, wat zou leiden tot een retracement van SHIB.

Ondanks dit blijft de algemene mark trend bullish. Een hogere RSI duidt doorgaans op aanhoudend momentum, wat suggereert dat SHIB mogelijk alsnog door de weerstandsniveaus heen kan breken. 

Omgekeerd kan een daling van de RSI een tijdelijke afkoelingsperiode aangeven voordat de stijgende trend wordt hervat. Hoe dan ook, SHIB lijkt klaar voor een rally.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Whales kopen 20 mljoen RENDER in 3 maanden: wat nu?

Timo Bruinsma

Goud tikt nieuwe ATH aan, kan Bitcoin volgen?

Scott

Nieuwe cryptogolf? QCP ziet kansen door versoepeling centrale banken

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu