Blockchain Stories
Polymarket zegt dat Ethereum dit jaar geen record haalt. Maar waarom?
Altcoin Ethereum Nieuws

Polymarket zegt dat Ethereum dit jaar geen record haalt. Maar waarom?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ondanks een sterke prijsstijging van Ethereum bevindt de cryptomunt zich momenteel in een consolidatiefase. Dit komt doordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar besluit over op Ethereum gebaseerde ETF opties heeft uitgesteld.

Ethereum in consolidatiefase

De waarde van Ethereum (ETH) is de afgelopen twee weken met maar liefst 15% gestegen, gedreven door een toegenomen marktinteresse en positief sentiment. Ondanks deze winst is de koers de afgelopen dagen in een consolidatiefase terechtgekomen, waarbij de prijs fluctueert tussen $2.700 en $2.600.

Ethereum vertoont momenteel een gestagneerde prijsontwikkeling. Handelaars zijn gefocust op de komende beslissingen van de Amerikaanse SEC met betrekking tot de goedkeuring van Ethereum exchange-traded funds (ETF’s). De onzekerheid rondom deze beslissingen beïnvloedt de koers van ETH op de korte termijn aanzienlijk.

De SEC heeft onlangs bekendgemaakt dat het besluit over het al dan niet goedkeuren van opties voor spot Ethereum ETF’s wordt uitgesteld tot 10-11 november. Deze aankondiging kwam slechts enkele dagen voor de verwachte bekendmaking eind september. Dit uitstel zorgt voor onzekerheid bij investeerders die hoopten op duidelijkheid over de regelgeving voor op Ethereum gebaseerde financiële producten.

polymarket zegt dat ethereum dit jaar geen record haalt maar waarom

Polymarket voorspelt geen all-time high voor ETH

Door deze vertraging zijn er twijfels over de toekomst van cryptoproducten ontstaan, vooral die gerelateerd aan Ethereum. Terwijl de goedkeuring van de Bitcoin ETF door BlackRock als een positieve stap voor de cryptomarkt wordt gezien, laat het uitstel van Ethereum ETF’s zien dat de SEC nog steeds bezorgd is over mogelijke marktmanipulatie en onvoldoende regelgeving.

Het uitstel heeft ook het marktsentiment beïnvloed. Polymarket, een toonaangevende voorspellingsmarkt, laat zien dat er een daling is in het vertrouwen dat Ethereum in 2024 een nieuwe all-time high (ATH) zal bereiken. Waar vorige week nog 71% van de deelnemers geloofde dat ETH zou stijgen, is dat aantal inmiddels gedaald tot slechts 14%. Deze trend weerspiegelt het groeiende pessimisme onder handelaren en speculanten, vooral door de onzekerheid rond regelgeving en macro-economische factoren.

Ethereum prijs blijft stabiel tussen $2.600 en $2.700

Ondanks de onrust in de markt is de prijs van Ethereum de afgelopen dagen stabiel gebleven tussen $2.600 en $2.700. Na eerder deze week een lokale piek van $ 2.702 te hebben bereikt, lijkt de markt in een fase van evenwicht tussen kopers en verkopers te verkeren.

De markt voor Ethereum lijkt zich in afwachting van verdere ontwikkelingen te bevinden, zowel op het gebied van regelgeving als op macro-economisch vlak. Een positief besluit van de SEC zou een nieuwe koersstijging kunnen aanwakkeren, terwijl verdere vertraging de opwaartse potentie van Ethereum kan remmen.

Daarnaast spelen ook bredere economische factoren, zoals inflatie en het monetaire beleid van centrale banken, een belangrijke rol in het bredere sentiment op de cryptomarkt. Mochten deze factoren een prominente rol blijven spelen, dan kan Ethereum samen met andere cryptovaluta geconfronteerd worden met meer volatiliteit.

Voorlopig blijft Ethereum in een wachtfase, waarbij handelaren uitkijken naar duidelijke signalen om te bepalen of de munt in staat is om uit deze consolidatiefase te breken of juist verder onder druk zal komen te staan.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Worldcoin stijgt met 17%: Wat zijn de achterliggende redenen?

Julian Smits

Bitcoin ETF’s blijven maar groene cijfers noteren

Scott

Solana komt eindelijk boven een koers van $150 uit

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu