Blockchain Stories
Nieuwe stijging voor Ethereum: Houdt het stand?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Nieuwe stijging voor Ethereum: Houdt het stand?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ethereum, als een van de prominente cryptocurrencies in de digitale wereld, staat opnieuw op een cruciaal kruispunt. Het recente herstel roept vragen op over de duurzaamheid hiervan en de factoren die de prijsbewegingen beรฏnvloeden.

Deze analyse heeft als doel de huidige marktdynamiek van Ethereum te ontleden door te kijken naar zowel technologische ontwikkelingen als externe economische invloeden en het marktsentiment.

Huidige status Ethereum prijs

De prijs van Ethereum begon te dalen vanaf de weerstand van $2.700. Op dit moment handelt Ethereum boven de ondersteuning van $2.550 en zou het kunnen streven naar verdere winsten. De prijs bevindt zich onder de $2.620 en de 100 hours Simple Moving Average (SMA).

Volgens gegevens van exchanges vormt zich op de grafiek van ETH/USD een verbindende bearish trendlijn met weerstand op $2.620. De prijs moet boven de ondersteuning van $2.550 blijven om op korte termijn een nieuwe stijging te starten.

Analyse van weerstand en ondersteuningsniveaus

Ethereum worstelde om de weerstand van $2.700 te overwinnen en begon een neerwaartse correctie. De prijs daalde onder de $2.620 en testte zelfs het niveau van $2.550. Een dieptepunt werd gevormd op $2.554 waarna de prijs weer begon te stijgen.

Ethereum herstelde boven het niveau van $2.600 en doorbrak de 23,6% Fib retracement niveau van de neerwaartse beweging van $2.701 naar $2.554.

ethereum koersgrafiek september2024
Ethereum handelt op het weerstands niveau van $2.620 Bron: TradingView

Op dit moment handelt Ethereum nog steeds ronde de koers van $2.600 en de 100 hours SMA. Aan de bovenkant lijkt de prijs tegenstand te ondervinden rond het niveau van $2.620 en vervolgens rond $2.650.

Een belangrijke weerstand ligt op $2.645. Bij een doorbraak boven deze niveaus kan de prijs verder stijgen richting de $2.700 en mogelijk zelfs richting de $2.720 en $2.800.

Toekomstige prijstrends

Als Ethereum er niet in slaagt om de weerstand van $2.620 te doorbreken, kan een nieuwe daling beginnen. Eerste ondersteuning aan de onderkant ligt bij $2.550, en belangrijke ondersteuning bevindt zich rond $2.525. Een duidelijke beweging onder dit niveau kan de prijs richting $2.450 en mogelijk naar $2.400 duwen. De volgende belangrijke ondersteuning bevindt zich rond de $2.320.

De huidige prijsbewegingen van Ethereum zijn te vergelijken met het weer; soms zonnig met stijgende prijzen, maar af en toe ook regenachtig met correcties. De $2.550 ondersteuning fungeert als een stevig fundament, terwijl de $2.700 weerstand een obstakel is dat Ethereum probeert te overwinnen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met โ‚ฌ10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers.ย 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste โ‚ฌ10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. โ‚ฌ25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

XRP prijsstijging stokt: Is een keerpunt binnen bereik?

Julian Smits

Wat nu het handelsvolume met 108% stijgt bij BONK

Timo Bruinsma

Aave neemt 65% van de DeFi lending markt in en GHO stijgt

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu