Blockchain Stories
Nieuwe cryptogolf? QCP ziet kansen door versoepeling centrale banken
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Nieuwe cryptogolf? QCP ziet kansen door versoepeling centrale banken

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt lijkt op de drempel te staan van een nieuwe groeifase. Het meest recente rapport van QCP benadrukt dat de economische omstandigheden voor cryptocurrencies en andere risicovolle activa tekenen van verbetering vertonen.

Gunstige economische ontwikkelingen voor cryptocurrencies

QCP identificeert stimuleringsmaatregelen van centrale banken, met name in China, als belangrijke drijvende krachten voor de cryptomarkt.

De Peopleโ€™s Bank of China heeft diverse beleidsmaatregelen ingevoerd om de stagnerende vastgoed en aandelenmarkten nieuw leven in te blazen, waaronder een opvallende maatregel: Een swapfaciliteit van 500 miljard yuan wordt opgericht ter ondersteuning van financiรซle instellingen bij het kopen van aandelen. Deze interventies hebben geresulteerd in een stijging van 8% in de A50 futures contracten van China.

Het rapport suggereert dat de Peopleโ€™s Bank of China haar versoepelingsbeleid waarschijnlijk zal voortzetten. Bovendien wordt verwacht dat de Amerikaanse Federal Reserve binnenkort het voorbeeld van andere wereldwijde centrale banken zal volgen door de rentetarieven te verlagen. Veel centrale banken, met uitzondering van Japan, bereiden zich voor om meer liquiditeit in de markt te injecteren, wat een gunstig klimaat voor risicovolle activa creรซert.

Daarnaast wijst de toenemende kloof tussen de 2 jarige en 10 jarige Amerikaanse Treasury rendementen, nu op 21 basispunten, op positieve economische groeivooruitzichten. Dit is doorgaans gunstig voor risicovolle activa op de middellange tot lange termijn.

Specifieke stimuleringsmaatregelen van centrale banken

De acties van centrale banken spelen een cruciale rol in de cryptomarkt. De stimuleringsmaatregelen van de Peopleโ€™s Bank of China illustreren hoe beleidsinterventies de marktdynamiek kunnen beรฏnvloeden. Door niet-bank financiรซle instellingen te ondersteunen bij het kopen van aandelen, proberen ze de markten te stabiliseren en groei te bevorderen.

In de Verenigde Staten hebben politieke discussies over kunstmatige intelligentie (AI) en digitale valuta ook invloed op de interesse in risicovolle activa. Onlangs hebben de assertieve uitspraken van Vicepresident Kamala Harris over AI en digitale valuta tijdens fondsenwervende evenementen geleid tot een hernieuwde interesse in tokens die verband houden met AI.

De rol van de SEC en de goedkeuring van IBIT Bitcoin ETF opties

Een ander positief teken voor de cryptomarkt is de recente goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van IBIT Bitcoin ETF opties. Deze goedkeuring wijst op een groeiende acceptatie en vraag naar digitale activa.

Hoewel QCP erkent dat er momenteel geen specifieke aanjagers zijn voor onmiddellijke winst in cryptocurrencies, zouden de verbeterende economische omstandigheden op de lange termijn de prijzen kunnen opdrijven.

Het rapport benadrukt echter ook de volatiliteit van de cryptomarkten en waarschuwt investeerders om voorbereid te zijn op mogelijke kansen. De cryptomarkten staan bekend om hun schommelingen en plotselinge bullish uitbarstingen, wat betekent dat investeerders alert moeten blijven om van deze kansen te profiteren.

totale marketcap 25september2024
De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt staat op 2,2 biljoen.

De ontwikkelingen in de huidige economie en de stimuleringsmaatregelen van centrale banken, gecombineerd met politieke beslissingen, suggereren dat cryptocurrencies kunnen profiteren van bredere economische trends. Dit kan leiden tot een nieuwe fase van groei in de nabije toekomst.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Goud tikt nieuwe ATH aan, kan Bitcoin volgen?

Scott

Memecoins weer in trek? Flinke stijging in de laatste 24 uur

Scott

3 redenen waarom ETH niet mee kan met BTC

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu