Blockchain Stories
Memecoins weer in trek? Flinke stijging in de laatste 24 uur
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Memecoins weer in trek? Flinke stijging in de laatste 24 uur

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De memecoins zijn en blijven veelbesproken in de cryptowereld. Sommige investeerders moeten er niks van weten, terwijl andere investeerders met veel plezier handelen in memecoins. Deze coins lijken minder bestaansrecht te hebben dan bijvoorbeeld ETH en BTC, maar zijn uiteraard wel uiterst lucratief gebleken. Het is bijzonder opvallend dat de gehele markt van memecoins in de afgelopen 24 uur flink gestegen is. De totale marktkapitalisatie van de memecoins steeg in deze periode met meer dan 6%. Het totale bedrag komt hiermee uit op meer dan $50 miljard. Met andere woorden: investeerders hebben voor meer dan $50 miljard in memecoins zitten. Wie had dat pakweg 10 jaar geleden durven te voorspellen?

Het is hoogst opmerkelijk dat juist de memecoins nu zo’n stijging doormaken. De afgelopen dag was bijvoorbeeld voor Bitcoin niet al te rooskleurig, terwijl Ethereum zelfs een klein verlies moest noteren. Waar komt deze flinke stijging van memecoins in de afgelopen 24 uur opeens vandaan?

Stijging van Dogecoin

Eén van de voornaamste redenen is de stijging van Dogecoin. De Dogecoin koers staat in de afgelopen 24 uur op ruim 6% hoger dan daarvoor. Deze flinke stijging is aan de marktomstandigheden toe te schrijven, evenals aan de ontwikkelingen bij Dogecoin. Zo werd gister bekend dat PayPal betalingen in Dogecoin aan gaat bieden.

Daarbovenop komt dat whales zich flink hebben uitgeleefd. Whales hebben grote investeringen in Dogecoin gedaan en dat heeft de DOGE koers alleen maar goed gedaan. Tegelijkertijd is het aantal actieve accounts flink gestegen. Dit duidt in veel gevallen op de opmaat naar een nog verdere stijging. Maar, er zijn ook indicatoren die minder positieve vooruitzichten aangegeven. Zo wordt gewaarschuwd voor een (te) hoge RSI.

Aanzienlijke stijging van Shiba Inu

Met een stijging van ruim 6% doet Dogecoin het goed, maar Shiba Inu doet hier nog een schepje bovenop. Deze memecoin maakte in de afgelopen 24 uur een stijging van meer dan 14% door. In de afgelopen 24 uur SHIB daarmee één va de best presterende altcoins.

Deze stijging is ook aan verschillende omstandigheden te danken, waaronder een recente aankondiging van het Shiba Inu team. Dit team heeft namelijk aangegeven met een eigen stablecoin op de proppen te komen. Met een dergelijke ontwikkeling zou Shiba Inu duidelijk laten zien dat het meer is dan alleen een memecoin. Zodra SHIB daadwerkelijk meerdere toepassingsmogelijkheden krijgt, kan dit zomaar zorgen voor een nieuwe bullrun.

Volgens meerdere analisten heeft Shiba Inu nu al een bullrun ingezet.

Investeringen van grote investeringsmaatschappijen

De totale marktkapitalisatiestijging van de memecoins is ook aan investeringsmaatschappijen te danken. Zo maakte het in Dubai gevestigde DWF Labs bekend investeringen in grote memecoins te hebben gedaan. Onder meer in Floki Inu is fors geïnvesteerd, waarmee uiteraard de marktkapitalisatie flink toegenomen is.

Ondertussen lijkt de gehele cryptomarkt zich voor een bullrun op te maken. Daarbij is het zomaar mogelijk dat verschillende memecoins een nieuwe all time high aantikken. Bij onder meer Shiba Inu zijn de verwachtingen hoog:

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Nieuwe cryptogolf? QCP ziet kansen door versoepeling centrale banken

Julian Smits

3 redenen waarom ETH niet mee kan met BTC

Scott

Dogecoin whales in beweging: RSI waarschuwt voor correctie

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu