Blockchain Stories
Lange termijn holders en ETF’s klaar om BTC te boosten
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Lange termijn holders en ETF’s klaar om BTC te boosten

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) is stabiel gebleven na een korte piek boven de $64.000 vorige week, nadat de Amerikaanse Federal Reserve een renteverlaging aankondigde. 

Bitcoin heeft zich rond de $63.000 gevestigd en schommelt binnen een smal bereik de afgelopen dagen. 

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond $65.579, met een stijging van 3,44% in de afgelopen 24 uur, wat wijst op een verdere stijging.

Bitcoin volwassenheid en zijn prijsstabiliteit

Een recente analyse van CryptoQuant suggereert dat het volwassen gedrag van Bitcoin holders een belangrijke rol speelt in het vormgeven van de markttrends van het activum. 

Analist Kripto Mevsimi geeft aan dat sinds de introductie van Bitcoin Spot Exchange Traded Funds, lange termijn holders geleidelijk hun posities overdragen aan nieuwe eigenaren door winst te nemen. 

Volgens het rapport kan deze verschuiving gedeeltelijk worden veroorzaakt doordat voormalige Grayscale investeerders overstappen naar Spot ETF’s om te profiteren van lagere kosten.

Historisch gezien heeft de verschuiving van korte naar lange termijn geleid tot scherpe prijsbewegingen voor Bitcoin. De groeiende invloed van Spot ETF’s en hun integratie in traditionele financiële instrumenten lijkt een stabiliserend effect te hebben op de volatiliteit van de cryptocurrency. 

Zoals benadrukt in Mevsimi’s analyse, weerspiegelen de geleidelijke toename van het lange termijn aanbod en de bijbehorende afname van het korte termijn aanbod een veranderende marktstructuur.

De verwachting is dat met meer stabiliteit en minder prijsfluctuaties, Bitcoin een toenemende institutionele vraag kan aantrekken. Dit volwasseningsproces wijst op een scenario waarin Bitcoin meer geïntegreerd raakt in de wereldeconomie, wat het aantrekkelijker maakt voor een breder scala aan investeerders die op zoek zijn naar stabielere en voorspelbare activa.

Fundamenteel overzicht van Bitcoin

Ondanks deze trend is het belangrijk om de fundamentele metrics van Bitcoin te onderzoeken om het huidige en toekomstige potentieel te begrijpen. Een van deze belangrijke metrics is het aantal nieuwe wallets. 

Gegevens van Glassnode onthullen dat het aantal nieuwe Bitcoin wallets de afgelopen maand relatief constant is gebleven, variërend tussen de 250.000 en 390.000. 

Hoewel stabiliteit in de creatie van nieuwe wallets vaak wijst op een stabiele gebruikersbasis, kan het gebrek aan significante groei erop wijzen dat de investeerders enthousiasme nog geen golf van nieuwe marktdeelnemers hebben getriggerd.

image
Bron: Glassnode

Dit kan betekenen dat, ondanks de verwachting van een mogelijke bull run in het komende kwartaal, Bitcoin betrokkenheid ervaart van potentiële investeerders. Terwijl de groei van nieuwe wallets consolideert, toont een andere metric, namelijk de whale transacties (transacties van meer dan $100.000), een toename. 

Volgens gegevens van IntoTheBlock zijn de whale transacties gestegen van dieptepunten rond 11.000 naar meer dan 17.000 in de afgelopen maand.

image
Bron: IntoTheBlock

Deze stijging kan wijzen op verhoogde activiteit onder institutionele beleggers of vermogende individuen, wat mogelijk de marktdynamiek ten gunste van een bullish momentum beïnvloedt. 

Een toename van whale transacties wijst vaak op groeiende interesse van degenen die meer invloed hebben op marktbewegingen. Het valt nog te bezien of deze trend zal bijdragen aan verdere prijsstijgingen of dat het winstnemingen vertegenwoordigt door lange termijn houders.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Polygon netwerk groeit met 1000%: Gaat Polygon nu stijgen?

Timo Bruinsma

Billy Markus heeft alleen Dogecoin gemaakt, niet Bitcoin

Timo Bruinsma

XRP’s exchange reserves stijgt, crash op komst?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu